Újpest Önkormányzata rajzpályázatot hirdet

  •  
  •  
  •  

A pályázat célja felfedezni, megőrizni és fejleszteni a gyermekeinkben lévő kreativitást, képzelőerőt, illetve alkotásvágyat.

Várjuk mindazon általános iskolások jelentkezését, akik kedvet és tehetséget éreznek ahhoz, hogy rajz formájában megmutassák, hogyan képzelik el a jövő használati tárgyait, járműveit, ruhadarabjait.

Pályázók köre:
• Újpesti vagy Újpesten tanuló általános iskolások.

Korcsoport:
• általános iskola – alsós
• általános iskola – felsős

Három kategóriában várjuk az alkotásokat:

• 1. Jármű
Ebbe a kategóriába várjuk bármilyen újszerű vagy jövőbe mutató közlekedésre használatos jármű rajzát. Például: autó, motor, busz, villamos, hajó, vonat, repülő, helikopter, űrhajó, UFO stb.

•2. Ruházat
Képzeljük el tizenöt vagy húsz év múlva saját magunkat! Mit fogunk viselni? Milyen cipőt hordunk? Milyen ékszereket/órát hordunk? Ebbe a kategóriába a következő „az ember testét fedő” dolgokról várunk rajzokat: nadrág, szoknya, ruha, póló, ing, blúz, kabát, sapka, papucs, cipő, csizma stb. A fentieken kívül ide várjuk az ékszer-, illetve órarajzokat is.

• 3. Tárgy
A fenti kategóriákba (1. és 2.) nem besorolható tárgyakat, ötleteket, lakberendezési tárgyakat, bútorokat, elektronikai/műszaki/háztartási eszközöket várjuk. Például: szék, ágy, komód, mobiltelefon, televízió, turmixgép, kávéfőző, tányér, pohár, iskolatáska, kabalafigura, stb. A pályázati munkákban előnyt jelent az Újpesti kötődés megjelenítése!

A fenti korcsoportok A/4-es, illetve A/3-as alkotásait várjuk a megjelölt témában. Egy pályázó maximum két kategóriában maximum két pályamunkával nevezhet.

A pályázat beküldési feltétételei:
A pályázat jeligés! A pályaműveket lezárt jeligés borítékban várjuk, amelyben külön zárt borítékban kell csatolni a jelige feloldását: a pályázó nevét, elérhetőségét (cím, telefonszám, e-mail cím), iskolájának adatait (intézmény neve, címe, elérhetősége, csoport és osztály), felkészítő pedagógus nevét, elérhetőségét. A pályázatnak tartalmaznia kell az alkotó neve és címe mellett a törvényes képviselője (szülő) nevét, címét és elérhetőségét. A pályázatokat lezárt borítékban személyesen a következő címre kérjük eljuttatni:
Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztály (1042 Budapest, István út 14. I. 37.)
A pályázatok beérkezési határideje: 2016. április 15.

A pályázati munkákat a kiírók által felkért bírálóbizottság fogja értékelni. A legjobb alkotások tárgyjutalomban részesülnek.

A pályázat kiírója nem vállal felelősséget a beérkező pályamunkák tartalmáért. A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a pályázatra beérkező pályamunkákat a későbbiekben a szerző feltüntetésével, külön díjazás nélkül, részben vagy egészben felhasználja.

Újpest, 2016. február 1.
Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester