•  
  •  
  •  

Módosította a vonatkozó rendeletet, ezzel pedig év végéig meghosszabbította az újpesti nyugdíjasoknak adott Megbecsülés Plusz utalványok érvényességét az újpesti önkormányzat.

A korábbi élelmiszercsomagok helyébe lépő, öt darab, ezerforintos utalványt eredetileg november 30-ig lehetett volna beváltani az újpesti piac árusainál, ám a határidő most december 31-ére tolódott. A döntést nemcsak a veszélyhelyzet indokolta, hanem az is – és ez kiderült a számtalan lakossági megkeresésből -, hogy a támogatás sokaknak jelenthet segítséget a jókora kiadásokkal járó ünnepi készülődés idején.

Az utalványcsomag, amelyet augusztus végétől október 15-éig vehettek át a nyugdíjasok, a tapasztalatok szerint nagyon népszerű az idősek és a kereskedők körében is. Az újfajta, szabadon elkölthető támogatásért a jogosultak közel 95 százaléka, majdnem 18 és fél ezer idős ember jelentkezett, az utalványok több mint 85 százalékát pedig már be is váltották: 80 millió forint értékben vásároltak így az újpesti vásárcsarnokban. Aki ezt még nem tette meg, annak lehet segítség a mostani rendeletmódosítás, amely lehetőséget ad tehát arra, hogy a Megbecsülés Plusz utalványait egészen december 31-ig elkölthesse.