Újpest: Százmilliókat tett be a tulaj – a teljes adósságot rendezték

  •  
  •  
  •  

A 2012-es évnek úgy vághatott neki az Újpest, hogy minden korábbi adósságát letudta, és stabilan várhatja az évet – mindez normál esetben nem lenne hír, ám az őszi idény negatív töltetű beszámolói után sokat jelenthet a lila-fehér szimpatizánsoknak. Az új tulajdonos érkezésével minden elmaradást rendezett a klub, úgy tudjuk, Roderick Duchatelet alig néhány hét alatt mélyen a zsebébe nyúlt, százmilliókban mérhető az az összeg, amit eddig a lilákra fordított.

Ősszel gyakoriak voltak azok a hírek az Újpest háza táján, amelyek nehézségekről, tartozásokról szóltak. Ennek a jelek szerint vége: a 2012-es esztendőnek úgy vághatott neki az egyesület, hogy minden tartozását rendezte.

Úgy tudjuk, az új tulajdonos belépését követően már százmilliókban fejezhető ki az a tétel, amit Roderick Duchatelet a lilákra költött. Értesüléseink szerint a belga üzletember alig néhány hét alatt összesen 2 MILLIÓ EURÓT (mai árfolyamon számítva 622 millió forintot) fordított az Újpestre: ez magában foglalja a működési költségeket, és benne van a korábbi adósságok kiegyenlítése is.

Rendezték a játékosok és az edzők felé az elmaradásokat, de a klub tájékoztatása szerint az Újpest FC teljesítette minden korábbi kötelezettségét a NAV, a beszállítók és a Szusza Ferenc Stadion üzemeltetője felé is.

Az Újpest-szurkolók számára egyébként megnyugtató lehet a tulajdonos lépése, hiszen az egyszerű üzleti logikából kiindulva mindez azt is jelenti, hogy Roderick Duchatelet valóban kész áldozni a klubra, hosszú távra tervez, és ha valaki valahová ekkora összeget befektet, azt később sem szívesen hagyja veszni, azaz érdekelt abban, hogy a klub minél jobban működjön, és ami a legfontosabb: ilyenkor a legritkább esetben szokás az első nehézségek alkalmával “kiszállni”.

Ezzel egyébként teljesült a korábbi tulajdonos, Tolnai Sándor vágya is, aki olyan befektetőnek kívánta “átadni” az Újpestet, akivel hosszabb távra is biztosítottnak tűnik a klub jövője.