Újpest-szerte megkezdődött a tanév

  •  
  •  
  •  

Újpest minden iskolájában megtartották az évnyitókat, a legkorábbit még augusztus 31-én délután. Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester két iskolába is ellátogatott, hogy átadhassa az elsősöknek járó ajándékcsomagot.

Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban augusztus 31-én délután tartották a tanévnyitót. Itt mutatkozott be Tamás Ilona, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ módosított, III. és IV. tankerületének igazgatója, aki nem mellesleg 23 éve él Újpesten.

Hirmann László, a Károlyi igazgatója az elsősöket köszöntötte, a szülőknek pedig azt mondta, legyenek szövetségesek, és invitálta őket a közös, iskola által szervezett alkalmakra. A Károlyiban egyébként három első osztály indul, összesen hetvenöt fővel.

A kicsik számára dr. Molnár Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője adta át az önkormányzat ajándékát. Ez minden elsősnek jár, a csomag idén is egy labdából, egy tornazsákból és egy Újpestről szóló mesekönyvből állt, utóbbit Somos Zsuzsa képzőművész illusztrálta.

Másnap reggel az Újpesti Homoktövis Általános Iskolában sem mindennapi módon indult a tanév, a Himnuszt a Készenléti Rendőrség zenekara adta elő, majd az alsó tagozatosok adtak rövid műsort.

Dr. Földesiné Gyöngyösi Klára, az iskola igazgatója azt mondta, minden tanév új lehetőség, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és ilyenkor ő maga is új füzetet és tollat vesz, és fogadalmat tesz.

A Homoktövisben szintén három első évfolyam indult, itt nyolcvannégyen kezdték meg az első osztályt. Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester nekik is átadta a labdából, mesekönyvből, tornazsákból álló ajándékcsomagot.

Tanévnyitók Újpest-szerte

Az Újpesti Bajza József Általános Iskolában is ajándékozással kezdődött a tanév. Ott nagy István alpolgármester köszöntötte a kisdiákokat.

A Karinthy Frigyes Magyar-Angol két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában abszolút az elsősöké volt a főszerep. A felsőbb évfolyamok az aula emeletéről figyelték, ahogyan az elsősök megkapják az ajándékokat Bartók Béla önkormányzati képviselőtől. A kicsiket konfettivel köszöntötték a nagyobbak.