Újpest továbbra is kiállt a Tungiért

  •  
  •  
  •  

A Városnapok színpadán szombaton Curtis és barátai is felléptek. A népszerű újpesti rapper a Hőguta című dalával kezdte a műsort, amelyet a Tungiról, a Tungiért írt. Az előadás előtt, dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő kért szót, és szintén erről a témáról beszélt.

– Munkám során és képviselőként is nagyon sok emberrel kerülök kapcsolatba, nincs olyan nap, hogy valaki szóba ne hozná a Tungsram strandot és ne kérdezné tőlem, hogy mi lesz vele? Az elmúlt egy évben nagyon sok újpesti és több újpesti civil szervezet kért föl, hogy próbáljak tenni valamit a Tungsram strand megmentéséért.
Ezért, mint Újpest országgyűlési képviselője levélben fordultam a tulajdonos General Electric új vezetőjéhez, tegye lehetővé, hogy a strand újra az újpestieké legyen – tájékoztatta a közönséget a képviselő, aki arról is beszámolt, hogy a GE-től azóta sem érkezett érdemi válasz.

Hollósi hangsúlyozta, hogy a vállalat eljárása tiszteletlen és sértő Újpestre nézve, mindazonáltal kifejezte reményét, hogy a tárgyalások tovább folytatódnak és mindenki számár akielégítő eredménnyel járnak majd. A képviselő beszélt arról is, hogy a kezdeményezésnek, a GE kezdeti elzárkózása ellenére is híre ment és nagyon sokan biztosították támogatásukról az ügyet, olyannyira, hogy a képviselő-testület határozatot is hozott erről.

– Mi, újpestiek jó viszonyt szeretnénk fenntartani mindenkivel, a GE-vel is, de ez két félen múlik, ehhez az ő jóindulatuk és tiszteletük is kell. Újpest továbbra is várja a válaszukat – üzente dr. Hollósi Antal a Városnapok színpadáról is, a General Electric vezetőségének.