Újpest Városnapok: kavalkád négy napon át

  •  
  •  
  •  

Augusztus utolsó hétvégéjét üdvözölhetjük, és hagyományosan az Újpest Városnapokat, amely túlnőve a szombaton és a vasárnapon, már csütörtöktől programokkal csábít négy napon át minden korosztályt. Az Újpest várossá nyilvánításának 107. évfordulóját köszöntő s a Találkozzunk többször! önkormányzati programsorozatba beemelt rendezvény borítékolhatóan telt házas műsorokat ígér. A bázis ezúttal is a Szent István tér, de tartson velünk mind a négy napon át a kiállítótermekbe is!

Mi minden lesz az Újpest Városnapokon? Felsorolni ezen a helyen lehetetlen. Csak vázlatosan álljon itt: lesznek szabadtéri színházi előadások, így a nagy sikerű A Meglepetés színmű zenés keresztmetszete; magyar nóták csendülnek fel; a Ram Colosseum és az Újpest Színház bemutatja a Makrancos Kata musicalt; négy kiállítás nyílik. A városnapok sztárfellépői: Détár Enikő, Fonyó Barbara, Kovács Kati, Szulák Andrea, Dolly, Bogi, Hobo, Egyházi Géza, Zola, Dózsa László. A New Level Empire, továbbá a Neoton együttes, a Zanzibár és a Halott Pénz, az Intim Torna Illegál lép többek között színpadra. A kicsinyeket babaszínház, a nagyobbacskákat a Tarzan-sátor, az ökoösvény, a Skacplacc várja. Érkeznek és könyvbemutatón találkoznak majd a közönséggel az újpesti világhírű sportolók, fellép a Face Team, a Gördülő Tánccsoport és a Danza tánciskola. A nemzetiségi önkormányzatok műsorral és kóstolókkal várják a nagyérdeműt. Kinyit az utcakönyvtár, és kitelepül a Király-könyvtár is a Szent István térre. Szombaton bőrgyógyászati szűrővizsgálat, szombaton és vasárnap térítésmentes szemszűrés vehető igénybe, miközben szombaton a Vöröskereszt véradásra várja az újpestieket.

Csitt, egy szót se többet!

A megannyi program között lesznek meglepetésprodukciók, különleges események. Kiderül, miért került a plakátokra az „Egy tonna Újpest!” szöveg, és például felcsendül egy dal…. De csitt… erről most egy szót se többet! Szombaton kiderül az is, ki lesz 2014-ben Újpest Arca, a közönségszavazatot még Ön is leadhatja.

Ökörsült és nyalánkságok

Illatos, ízletes Városnapokról is írhatunk, ökör sül szombat estétől a Szent István téri keramitos parkolóban. Az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok városnapi „produkciója” vasárnap a déli órákban lesz megkóstolható, addigra lesz készen az illatos, ízletes, omlós ökörpecsenye. Az adagok térítésmentes kóstolók, 500-600 városnapi látogató ízlelheti meg kenyér és uborka „társaságában” a finom falatokat.
A Szent István téren az Újpesti Városnapok programjából nem hiányoznak most sem a finom ételek és italok, lesz lángos, kürtőskalács, pecsenyesütő, gyros, sokféle édesség, nyalánkság, finom kávé és mindenféle italok.

A részletes városnapi program IDE kattintva érhető el, de az Újpesti Napló e heti lapszámában és a plakátokon is megtalálható.

Kikapcsolódás a Szilas Családi Parkban

A Szilas Családi Parkot hamar megkedveltél az újpestiek, nem csoda hát, ha mindennap „telt házas”. Kosár- és tengópálya, pingpongasztalok, mini KRESZ-pálya, vizes játszótér, piknikpark és huszonötezer négyzetméteres szabad kutyafuttató található itt, mind egy helyen. Kizárt, hogy bárki is unatkozzon a legmelegebb nyári napokon sem! A vizes játszótér valódi gyermekparadicsom.

Vizes élmények az uszodában

A Halassy Olivér Városi Uszoda a késő nyári időjárásban is napozóterasszal, strandröplabda- és tengópályával várja a szabadban a kicsiket és a nagyoknak. A város büszkesége négycsillagos minősítésű, és a létesítmény nyári nyitva tartást is bevezetett, amely 25 százalékos további kedvezményt jelent újpestieknek 17 óra utáni belépés esetén, egészen augusztus 31-ig. Augusztus utolsó vasárnapján az uszoda még 20 óráig látogatható, de szeptember 1-jétől vasárnaponként 14 óráig lesz nyitva.
Az uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló.

Hétvégén is Tarzan™ Park

A Tarzan™ Park, az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. Nyáron új játéktérrel bővült a park. A vizes játékok területén található splashpark a víz szeretetét, a vízhez való szoktatást és az úszás megszerettetését szolgálja. Szakemberek szerint a vízágyúk használata a szem-kéz koordinációjának fejlődésére van jó hatással, mindez pedig azért is fontos, mert óvoda után az iskolakezdés megkívánja többek között az érett idegrendszert, a figyelmet és a mozgás összerendezettségét. A Tarzan™ Park játszóeszközeinek használata pedig mindezt elősegíti.
A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak. ( Szünidei nagyszülői akcióval hétköznapokon 70 százalékos kedvezményt érvényesíthetnek az unokát kísérő nagyik).

Újpestieknek kedvezménnyel
Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park októberig 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Labdarúgás:
Szombaton az Újpest FC a Budapest Honvéd csapatát fogadja a Szusza Ferenc Stadionban 16 óra 30 pertől kezdődő mérkőzésen. Hajrá lilák!

Névnapi emlékeztető

Szombaton Rózsa, vasárnap Erika, Bella, Hanga nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.
Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

B.K.