Újpest vendége dr. Erdő Péter bíboros, prímás érsek

  •  
  •  
  •  

Újpest vendége mától három napon át dr. Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-budapesti főegyházmegye érseke. A magas rangú egyházi személyiség a Nap utcai Szent József plébánián tart kánoni vizitációt valamint a bérmálás szentségét szolgáltatja ki, de tovább folytatja Újpesttel történő ismerkedését is. Molnár István atya vendégeként találkozik a Károlyi Sándor Kórház vezetőségével, a betegekkel, továbbá Újpest polgármesterével.

Főpásztori látogatást tesz az újpesti Szent József plébánián március 9-11. között dr. Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-budapesti főegyházmegye érseke.

A magas rangú egyházi személyiség a háromnapos eseménysorozat alatt személyes benyomásokat szerez, találkozik a Nap utcai Szent József plébánia híveivel és ily módon bepillantást nyer az újpesti mindennapokba. Megosztja a papság, a munkatársak és a hívő közösség örömeit, velük együtt ünnepel a szentmise közösségében.

Dr. Erdő Péter pénteken kora délelőtt érkezett Újpestre Molnár István atyához. Megtekintette a Nap utcai Szent József templomot, majd a plébániát. Rövid beszélgetést követően együtt keresték fel a Károlyi Sándor Kórházat, ahol dr. Bocskai Tamás főigazgató, dr. Hollósi Antal orvos igazgató, dr. Horváth Csilla ápolási igazgató kalauzolta a bíboros urat, aki betegeket is látogatott. 

Vasárnap délelőtt 10.30-kor ünnepi szentmise színhelye lesz a Nap utcai Szent József plébánia, majd a templom gondnokságával találkozik a bíboros. A vizitáció ebéddel zárul.


Gyakori vendég

Dr. Erdő Péter bíboros gyakori vendége Újpestnek. A tavalyi Városnapok idején az Egek Királynéja Főplébánián tartott vizitációt, a Katolikus Körben találkozott a hívekkel, majd megáldotta a piac kereskedői által a rászorulóknak felajánlott terményeket.