Újpesté a szakrendelő

  •  
  •  
  •  

Wintermantel Zsolt polgármester előterjesztésére elfogadta képviselő-testület az új SZTK építésével illetve a szakrendelő felújításával kapcsolatos projekt-előkészítési javaslatot.

Megkezdődik az újpesti egészségügyi rendszer korszerűsítésének előkészítése.
A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet felújítása, továbbá az István u., Jókai u., Kassai u. és Petőfi u. által határolt tömb területén szakorvosi rendelőintézet elhelyezésére alkalmas új épület megvalósítása érdekében kössön szerződést az ÉPIT Zrt.-vel. A megbízás a projekt-előkészítési feladatok ellátására vonatkozik, amelybe a Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézetet is bevonják.

Mint ismert, Wintermantel Zsolt polgármester előterjesztésére februárban döntött a képviselő-testület a szakrendelő átvételéről. Ehhez a közelmúltban a tulajdonos Fővárosi Közgyűlés is megadta hozzájárulását, így októberben Újpest működtetésébe kerül a szakrendelő.


Az ÉPÍT Zrt.-re a következő feladatok várnak: orvos-szakmai program, műszaki, gazdasági, jogi előkészítés, építési terület előkészítése, a gazdasági, az államigazgatási, intézményi, tulajdonosi partnerek koordinációja, döntés előkészítés, engedélyeztetés, közbeszerzési, engedélyezési, megvalósítási dokumentációk elkészíttetése, szerződések megkötése, a projektek megvalósításának műszaki, pénzügyi irányítása és ellenőrzése.