Újpesten ingyenes a házasságkötés

  •  
  •  
  •  

Újpest önkormányzata a családok pártján áll, a házasság intézményét az új városvezetés kiemelten fontosnak tartja, ezért támogatja az újpesti családok házasságkötését – mondta el az Újpesti Naplónak Wintermantel Zsolt. Ezt fejezi ki a képviselő-testület által február 25-én tárgyalandó határozat-tervezet, amelynek értelmében a hivatalon belül hétvégén is ingyenes lesz a házasságkötés

Mint megtudtuk, fizetni csak abban az esetben kell, ha valaki az általa választott külső helyszínen kíván házasságot kötni vagy ha a Városháza díszteremében szeretne örök hűséget fogadni. A házasságkötő terem használata tehát ingyenes az újpesti pároknak, a kérelem benyújtásakor elegendő a megelőző hat hónapra állandó tartózkodást igazolni. Csak azoknak a pároknak kell díjat fizetni, akiknek egyik tagja sem újpesti lakos.

„Emlékeztetni szeretném az olvasókat, hogy a XIII. kerület szocialista vezetésű önkormányzatnál fizetni kell a házasságkötésért. Újpesten ez fel sem merülhet, mi elkötelezettek vagyunk a házasság intézménye, szentsége iránt, szeretnénk, ha a házasságkötő termünkben minél többen mondanák ki a boldogító igent” – fogalmazott a polgármester.