Újpesten senki nem marad magára

  •  
  •  
  •  

Néhány nappal a Szociális Munkások Napja  után, november 17-én Újpesten is ünnepségen találkoztak a szakma helyi képviselői. Az egybegyűlteket Kósa Antalné Erika, az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ intézmény-egység vezető helyettese köszöntötte az Újpesti Polgár Centrum színháztermében. Beszédében Radvánszki Edit, az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ vezetője arra emlékeztetett, hogy 13 évvel ezelőtt azt a feladatot kapta, hogy tegye ismertté és elismertté a városrészben folyó szociális munkát. Ez csak veletek sikerülhetett – mondta a jelenlévőknek. Ma már más kerületekből Újpestre jönnek tanulmányozni a szakmai munkát, ide fordulnak segítségért, ha valahol elakadnak. Az újpesti szociális munkásokat megkérdezik a törvényalkotók is, mielőtt döntések születnének, de – ami a legfontosabb -, a lakosság is elismeri az itt folyó áldozatos munkát.

Hogy mindez így van, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Szociális Munkások Napjának központi ünnepségén, a Festetics Kastélyban Molnár Ferencné Ibolya, Az Őszi Fény Integrált Gondozási Központjának időskorúak gondozóháza vezető gondozója miniszteri dicséretben részesült. Az ünnepeltet Wintermantel Zsolt virágcsokorral, a kollégák nagy tapssal köszöntötték.

Újpest polgármestere beszédében arra emlékeztetett, hogy amíg a katasztrófa elhárítás, a mentők, a tűzoltóság, a rendőrség a figyelem középpontjában állnak, addig a szociális munkásokra jóval kevesebb figyelem jut, a média is gyakorta megfeledkezik róluk, pedig a mindennapok – egyre gyakoribb – katasztrófáiban a szociális munkások vannak az emberek segítségére. A mai napon önöket köszöntjük és azt üzenjük a társadalomnak, hogy az újpesti közösség senkit sem hagy magára – jelentette ki Wintermantel Zsolt.

(zelei)