Újpesti az elismertek között

  •  
  •  
  •  

Bessenyei György díjat vehetett át augusztus 20-a alkalmából Czégény Ilona, az Újpesti Kulturális Központ igazgatóhelyettese a Szépművészeti Múzeumban. Az e nap alkalmából kitüntetettekről egyaránt elmondható, hogy életművük dicsőség, példát mutatnak, a harsányak helyett (is) tenni akarnak, és “nem várnak valamire”.

A díjátadón részt vettek az adott szakterület államtitkárai, helyettes államtitkárai is; Dr. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár.

A kitüntetések átadása előtt Doncsev András, az emberi Erőforrások minisztériuma parlamenti államtitkára azt mondta, egy elismerésre való életmű nem csupán dicsőség, hanem egyben teher is, ami bizonyos lemondásokkal jár.

Arról is beszélt, hogy az itt elismertek példát mutatnak, harsányság helyett tenni akarnak, és nem várnak valamire vagy valakire.

Bessenyei György-díjasunk

Az elismeréseket az oktatási területen szerzett érdemekért kapható Trefort Ágoston-díjak átadásával kezdték, majd közvetlenül utánuk a kulturális területen szerzett érdemekért járó Bessenyei György-díjat vehették át az arra érdemesek. Utóbbiakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megbízásából Doncsev András parlamenti államtitkár és kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Hammerstein Judit közösen adta át.

Elsőként, újpestiként pedig egyedül kapta meg elismerését az Újpesti Kulturális Központ igazgatóhelyettese Czégény Ilona. Dr. Kardos László, a Kölcsey Ferenc Megyei Művelődési Központ nyugalmazott címzetes igazgatója, Nyitrai Mária, a Csili Művelődési Központ népművelője, Péterfi Ferenc, a Nemzeti Művelődési Intézet osztályvezetője, Tánczos Tamás, a Miskolci Kulturális Központ intézményegység-vezetője szintén ugyanebben az elismerésben részesült.

A díjazottak teljes névsorát ezen a linken olvashatják.

M. Orbán András