Újpesti Cserkészek a Vértesben

  •  
  •  
  •  

Csapat Vigyázz! Zászlófelvonáshoz tisztelegj! Ebben a pillanatban a lábunk alatt éreztük, hogy a föld megremeg. Ezzel a földrengéssel indult csapatunk az 1918. sz. Xántus János Cserkészcsapat  idei tábora Gánton.

Emlékezetes napokat töltöttünk a vértesben 2011.07.10.-17. között, melynek éppúgy része volt a Grand-Canyon felfedezése, éjjeli riadó sámán dobbal, a „tetoválás” mint a hivatalos ÁNTSZ ellenőrzés is.

A „tábor a táborban” programunk keretében egy nagy túrát tettünk teljes menetfelszereléssel melynek célja a Sörédi „Teljes Élet Szociális Alapítvány” fogyatékos  gyerekeknek szóló nyári tábor meglátogatása volt. Az éjszakát természetesen a szabadban töltöttük.  Másnap meglátogattunk egy a közelben táborozó cserkészcsapatot, akikkel számháborút vívtunk. Az oda-vissza játékban végülis igazságos döntetlen született.

A táborozás során igen jó viszonyt sikerült kialakítani a helyiekkel. A csapat vállalta, hogy egy félnapos önkéntes munkával kitisztítja és kigyomlálja a helyi plébánia elhagyatott kertjét és  a helyi játszóteret.

Az idén is többen csatlakoztak a csapathoz. Két ifjú cserkész újoncpróbát tett majd sor került az ünnepélyes fogadalomtételre is.

A szombati nap hagyományosan nyílt nap nálunk, melynek célja a cserkészet népszerűsítése. Ennek keretében focimeccset játszottunk a gánti ifjúsággal és  ünnepélyesen megkoszorúztuk a hősök emlékművét. A táborzárás hagyományosan ajándékokkal és tábori hamburgerrel zárult.

A táborunkat vasárnapi szentmisével zártuk, melynek keretében Kutschi András c. prépost, szentszéki ügyvéd megszentelte a csapatunk zászlaját.

Záhonyi Lajos csapatparancsnok

MCSSZ – 1918. sz. Xántus János Cserkészcsapat

Cserkész Eszperantó Liga – Magyarország

http://www.cserkesz_eszperanto.mindenkilapja.hu/