Újpesti diákok rajzai a legjobbak között

  •  
  •  
  •  

Mit gondolunk a világot érintő legfontosabb kérdésekről? Kérdezzük meg a gyerekeket! A válaszok, melyek most képekben érkeztek, elgondolkodtatóak. Érdekesek, színesek, impulzívak, mélyek. Őszinték. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége idén is békeposzter pályázatot hirdetett. Az országos versenyen ismét kiválóan szerepeltek az újpesti diákok.

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt 1917-ben alapították az Egyesült Államokban. A Lions-mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub-alapon szerveződő jószolgálati szervezete. A Lions az egyik leghatékonyabban működő jótékonysági szervezet. A 2015-16 évi békeposzter pályázatra a szövetséghez 7 klubtól 53 rajz érkezett. A résztvevő gyerekeket támogató klubok: Mosonmagyaróvár, Monor, Újpest Árpád, Kaposvár, Nyíregyháza, Sopron és Mozaik LC.
István Zsolt kormányzó köszöntötte a vendégeket 2016. március 11-én, 15 órakor, a Lions központban. Köszöntő beszéde után a békeposzter pályázat eredményhirdetése következett, majd a rajzokból készült országos kiállítás megnyitása. István Zsolt elmondta, a zsűrinek hatalmas fejtörést okozott kiválasztani a legjobbakat. Békére vágyik mindenki, melynek megvalósítására rengeteg gyönyörű munka érkezett. Sokféle ötlet, bátor színek és kompozíciók formálták az üzenetet, az összképet.

Az újpesti diákok idén is jeleskedtek az országos pályázaton. Különdíjas lett Tolnai Gabriella az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákja. Felkészítő tanára Szabó János.

Dicséretben részesültek:
Laudon Réka, Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, felkészítő tanár: Horváth Gyuláné
Ludányi Marcell, Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, felkészítő tanár: Lozsikné Tuza Márta
Paál Petra, Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, felkészítő tanár: Lozsikné Tuza Márta
Váli-Nagy Dóra, Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, felkészítő tanár: Lozsikné Tuza Márta
A pályamunkákat egy éven keresztül megtekinthetik az érdeklődők a Lions Központban, a Budapest, VI. ker. Podmaniczky u 16. szám alatt.

VG