Újpesti Élet-képek

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata és az Újpesti Sajtó Kft. által kiírt fotópályázat kiállításának megnyitójára és díjátadójára várták a rendezők a vendégeket az Újpesti Gyermek Galériába. A pályázók számtalan képet küldtek, így szerencsére a zsűrinek nehéz dolga volt. A kiírás szerint újpesti híreket, hírértékű eseményeket megörökítő felvételeket vártak a fotósoktól. Természetesen az újpesti rendezvényeken készült műsorokról, és azok résztvevőiről készült felvételek is indulhattak a versenyen.

A díjátadó ünnepségen Hollósi Antal országgyűlési képviselő, a Károlyi Kórház orvos-igazgatója és Kerekes György zsűritag köszöntötte a vendégeket és a díjazottakat.

– Nehéz volt a zsűri dolga, hiszen számtalan kiváló felvétel érkezett hozzánk – mondta Kerekes György. – Különösen örültünk annak, hogy a Megyeri-hidat, amelyet már annyian és annyiszor lefényképeztek, a mi versenyzőink egészen más, új oldaláról is bemutatták felvételeiken. Talán, az “életképek” kategóriában lehetne még fejlődni egy keveset, amelyre most jó alkalmat nyújt az Újpesti Városnapok rendezvény sorozata. Gratulálunk a nyerteseknek és a helyezetteknek, s reméljük, hogy legközelebb is legalább ennyien vagy talán még többen fotózzák kerületünket, Újpestet.
 
A döntős alkotásokat IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Újpest Élet-képek – fotópályázat díjazottjai:
 
Kiemelt Kollekciódíj:
Koi Zoltán: Fűszálak között, Istvántelki pillanat, Szúnyog-szigeti halász, Túlélő, Újpesti dráma, Utam című képeiért.
 
I-II Kategória:
Első díj: Rudolf Dániel: 01
Második díj: Parragi Gábor: Meleg volt
Harmadik díj: Urbán Tibor: Esélyegyenlőség-Ady (2)
 
III. Kategória:
Első díj: Lebovits György: Hivatal + Okmányiroda
Második díj: Hofrics István: 03
Harmadik díj: Hatvani Ágnes: A tél örömei

(gg)