Újpesti festőművész képei Brüsszelben

  •  
  •  
  •  

A víz az élet forrása, képsorozatok a természeti kincsünkről.

A közelgő, az ENSZ által 1992-ben meghirdetett Víz Világnap alkalmából a Magyar Országgyűlés brüsszeli Állandó Irodája Víz az élet forrása címmel egy fiatal, nagyváradi születésű, újpesti festőművész, Szunyoghy Viktória képeinek kiállításával hívta fel a figyelmet a víz vitális jelentőségére.
A kiállítás az Európai Parlament ASP 3. emelet Bar Espace kiállítóterében volt látható két héten keresztül március első felében.
Szunyoghy Viktória így nyilatkozik a festészetéről:
“Ha festek, nem egy-egy különálló képben, hanem szinte mindig képsorozatokban gondolkodom. Ez azt jelenti, hogy ha tetszik egy téma, akkor próbálom a lehető legsokfélébb módon bemutatni. Legkedvesebb munkáim a strandos és víz alatti képek. Ilyen a 16 darab 30×30 cm-es olaj, vászon képekből álló “Kis vizes” sorozatom is, melyben megjelennek vízben pancsoló gyerekek, csókolózó szerelmespárok, úszók, lélegzetük visszafojtásával kísérletező lányok, kamerának pózolók, vízen lebegők, búvárok. A sorozatot úgy terveztem, hogy az apró életképekből álljon össze egy természetességet sugárzó komplex egész.”
Szunyoghy Viktória 18 bemutatott képe a következő sorozatok részei: Nagy vizes sorozat, Kis vizes sorozat, Babúszó sorozat, Vízipóló sorozat. Kiállításra került ezen kívül 2 egyedi kép, Playa és Csobbanás címmel, valamint a Dunakanyar című műve, amit a művésznő kifejezetten a Parlament számára készített, és ami a kiállítás után az Európa Parlamentben marad.

Forrás: Magyar Országgyűlés EU-elnökség honlapja.

Szunyoghy Viktória képei megtekinthetők: http://www.viktoriaszunyoghy.com/