Újpesti fiatalok a világ színpadán

  •  
  •  
  •  

Wintermantel Zsolt polgármester a múlt heti fáklyás ballagáson hirdetett pólótervezési versenyt, a győztes belépőt nyer az idei Sziget fesztiválra. Hamarosan megnyílik az újpesti ajándékbolt, ahol a tervek szerint a városrésszel kapcsolatos tárgyakat, ruhákat lehet majd kapni.

A legjobbak között emlegeti a Sziget Fesztivált a Financial Times brit gazdasági napilap. A világ nyári, zenei fesztiváljairól készített összeállításban hét rendezvény emelt ki, a Glastonbury, a Roskilde és a japán Fuji Rock mellett a Szigetet is. Korábban a European Festival Awards a tíz legjobb nagyfesztivál közé sorolta a Szigetet, majd a The Independent szakújságírója az öt legjobb európai rendezvény között említette a budapesti eseményt. Márciusban a brit zenei magazin, a Songlines vette sorba a világ legjobb fesztiváljait, köztük a Sziget Fesztivált.

A fiataloknak a világhírnévre szert tett rendezvényre való kijutását az újpesti önkormányzat többféleképpen is támogatja. A Sziget Kft.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően a szervező cég képviselői részt vesztnek az újpesti zenekarok számára rendezendő verseny zsűrijében, és a nyertes zenekarnak fellépési lehetőséget biztosítanak a fesztiválon.

Wintermantel Zsolt polgármester a múlt heti fáklyás ballagáson hirdetett pólótervezési versenyt, a győztes belépőt nyer az idei Sziget fesztiválra. Hamarosan megnyílik az újpesti ajándékbolt, ahol a tervek szerint a városrésszel kapcsolatos tárgyakat, ruhákat lehet majd kapni. Az új üzlet kínálatában olyan, fiatalok számára készült pólók is lesznek majd, amelyek kifejezetten a tizen- huszonéves korosztály ízlésvilágát fejezik ki. Újpest polgármestere ezzel kapcsolatban hirdette meg a versenyt, a feladat egyszerű: tervezzenek pólóra nyomtatható, trendi, cool Újpest emblémát és szlogent, ami azt fejezi ki, hogy Újpest miért jó hely. Miért jó itt élni, fiatalnak lenni?A nyertes emblémával megnyomott pólókat az újpesti ajándékboltban fogják árusítani.
Pályázni bárkinek lehet, az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldalra feltöltött tervekkel. A győztes az lesz, akinek pályamunkája a legtöbb “lájkot” kapja. Pályázni május 20-ig lehet. Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 28-án, az Újpesti Családi napon kerül sor.

A Sziget Kft.-vel április 7-én aláírt megállapodás értelmében (képünkön Wintermantel Zsolt polgármester Gerendai Károllyal, a cég ügyvezetőjével) a Sziget vállalja, hogy a fesztivál teljes ideje alatt, naponta 23.00-06.00 óra között betartja a legfeljebb 55 dB-t megengedő zajterhelést. Vállalták azt is, hogy a hanghatások csökkentése érdekében változtatnak a színpadok tájolásán, a jövőben hangszigetelő sátrakat, és hangerőszabályzó limitereket alkalmaznak, és az éjszakai órákban nem működtetik a Nagyszínpadot.
A Sziget Kft. kötelezettséget vállalt arra is, hogy amennyiben mégis túllépik a megengedett határértéket, naponta egymillió forint kötbért fizetnek az újpesti önkormányzatnak. Ha mindez ráadásul három napon is előfordul, a kötbér összege 10 millióra emelkedik.
A zajterhelést közösen ellenőrzik majd.