Újpesti gyerekek boldog napja

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Családi Napon több, mint 100 ezer forint gyűlt össze a tombola bevételéből és adományokból. Az akció célja az volt, hogy a résztvevők így támogathassák az újpesti rászoruló gyerekeket. Az összegyűlt pénzt siófoki kirándulásra költötték.

Szombaton, reggel indult útnak az az autóbusz, amely 40 rászoruló gyermeket vitt Siófokra. A kisiskolások között voltak olyanok is, akik nemcsak a Balaton fővárosát nem látták még, de a magyar tengert is először csodálhatták meg. A csoporttal tartott Wintermantel Zsolt polgármester, és felesége Adrienn asszony is, akinek kezdeményezésére indult el a jótékonysági akció.

Mint ismeretes az I. Újpesti Családi Napon, amellett, hogy ingyen fagyival és sütivel kedveskedtek a szegény sorsú gyermekeknek, gyűjtés is folyt, amelynek eredményeként, újpestiek, magánszemélyek és vállalkozók felajánlásából több mint százezer forint gyűlt össze. Ezt a pénzt fordították most a gyerekek kirándulására.

Polgár Regina, a gyermekeket kísérő tanárok vezetője arra kért minket, tegyük közhírré széles körben is köszönetét mindenkinek a csodálatosra sikerült kirándulásért. Mint mondta, a gyerekeknek egyedülálló élmény volt ez a nap. A köszönet persze kölcsönös: Wintermantel Adrienn szintén hálás szavakkal méltatta a csoportot kísérő négy tanár munkáját és segítségét.

A kirándulásról több képet az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldalon talál.

A gyerekek a buszról leszállva szinte azonnal megcélozták a magyar tengert, mely a megújult siófoki strand ezen részén homokos parttal rendelkezik.

A csapatban 7 gyermek volt, akik először jártak a Balatonnál. Közéjük tartozott Krisztián is, aki az elsők között lerohanva a buszról, térdig belegázolt a vízbe, és onnan csodálta a tájat és a gyönyörűen csillogó vízfelületet.

Az újpesti gyerekeket Siófok polgármestere, dr. Balázs Árpád nevében Démuth Pál alpolgármester és Kozma Ani sajtószóvivő várták és házigazdaként köszöntötték. Siófok önkormányzata a jótékonysági kiránduláshoz a strandbelépők ingyenes biztosításával járult hozzá. Démuth Pál elmondta, ilyen kezdeményezéshez mindig szívesen társulnak, mert a gyermekek öröme mindennél fontosabb. Megnyugtatott továbbá mindenkit, hogy az időjósok előzetes tájékoztatása ellenére, egész szombaton strandidő és napsütés várható. Igaza lett.

A gyerekeket a helyszínen köszöntötte a rendezvény főszervezője, Wintermantel Adrienn, akit férje, Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is elkísért. Adrienn asszony megköszönte a siófokiak támogatását. Egyúttal felajánlotta Újpest közreműködését egy hasonló kezdeményezésben, és meghívta a siófoki gyerekeket egy újpesti kirándulásra.

Ezt követően mindenki a víz felé vette az irányt. Sikoltozás, fröcskölés, közös játék. Öröm …

Ebéd időben Erzsi néni, a strand egyik büféjének vezetője látta vendégül a gyermekeket. Hozzájárulva a kiránduláshoz, kedvezményesen biztosította számukra az ebédet: A menü paradicsomleves volt, amit rántott hús sült krumplival és uborkával követett.

Vivien ebéd közben közölte, reméli, hogy nagyon sok kép felkerül majd Újpest Facebook oldalára, mert ő bizony büszkén szeretné mutogatni a fotókat az otthon maradtaknak. Az ötletet többen, még ott a helyszínen “lájkolták”.

A gyermekek számára ebéd után következett egy újabb meglepetés. Wintermantel Adrienn mindenkit meghívott egy jégkrémre.

A délutáni fürdés aztán nem várt élménnyel gazdagította a gyermeket. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere ugyanis a vízben állva komoly beszélgetésbe keveredett a lubickoló fiatalokkal. A fürdőzés óriási vízi csatával és vízbe dobálással végződött.

Sajnos azonban egyszer minden véget ér. A kimerítő fürdőzés után a hazafelé úton elfogyott az Újpesti Piac és Vásárcsarnok kereskedőinek felajánlásában összeállított uzsonnacsomag, és az összes gyümölcs.

A hazafelé út is tartogatott meglepetést. Jancsika, az eleven kisfiú neve elég sokszor elhangzott a nap folyamán. Az autóbuszon aztán a soron következő figyelmeztetésnél közölte, hogy őt egyébként Lacinak hívják, de egész nap szívesen vette a Jancsika megszólítást is …

TS