Újpesti gyógyítókra szavazhat

  •  
  •  
  •  

Thekleszné Deák Rita újpesti pedagógus ismét több orvost jelölt az Astellas – az Év Orvosa 2013. évi díjára, s ebben most már követője is akadt. Hat újpesti, vagy újpestieket gyógyító jelölt továbbjutott a közönségszavazásra.

Szavazni interneten lehet 2014. március 16-án 22 óráig a www.astellasdij.hu/evorvosa/vote címen.

A hat jelölt orvos közül három Újpesten látja el hivatását, a másik három Újpest területi ellátását is biztosító intézmény szakorvosa. A jelöltek: dr. Csiki Árpád családorvos (Deák utcai háziorvosi rendelő), dr. Diós Erzsébet családorvos (Deák utcai háziorvosi rendelő), dr. Csimma Éva gyermekfogszakorvos (újpesti gyermekfogászati rendelő), dr. Jerger András szülész-nőgyógyász főorvos (MH Honvédkórház), dr. Rigler Erzsébet gyermekszemész szakorvos (Zuglói Egészségügyi Szolgálat), dr. Pácz Ferenc gyermekgyógyász és pulmonológus főorvos (Bethesda Gyermekkórház), dr. Deli Anikó klinikai reumatológus szakorvos (Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika).

U. N.


Az Astellas díjat az Astellas Pharma vezetője, dr. Markovich György alapította 2006-ban azzal a céllal, hogy az egészségügyben tevékenykedő, sokszor méltatlanul kevés elismerést kapó orvosok és szakdolgozók áldozatos munkájára ráirányítsa a társadalom és a szakma fi gyelmét – mondja dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő. – Valemennyi Újpesten dolgozó orvos kolléga dícséretre méltó személyes tapasztalataim alapján is. Szép gesztus, hogy a betegek élettörténetükkel javasolják az elismerést. Jómagam csak ösztönözni tudom az újpestieket, az orvos kollégákat, hogy a több évtizede gyógyító, nagyra becsült jelölteket egy szavazattal segítsék az elismeréshez – fűzi hozzá dr. Hollósi Antal.