Újpesti győzelem a Hungarian Open vívó Világkupa-versenyen

  •  
  •  
  •  

Folytatódott a mieink parádés szereplése a Hotel Eger&Parkban zajló Hungarian Open vívó Világkupa-versenyen: szombaton női tőrben jutott be két magyar a döntőbe. A házi fináléban a világranglistát vezető Krajnyák Zsuzsanna (UTE) legyőzte Hajmási Évát.

Krajnyák Zsuzsanna veretlenül, négy győzelemmel zárta a selejtezőket, ezért a főtáblán a nyolc közé jutásért kellett először vívnia és 15-7-re nyert Jurák Andrea ellen. A negyeddöntőben újabb magyar ellenfél, Juhász Veronika következett, akit 15-8-ra győzött le. A döntőbe jutásért a francia Delphine Bernard-nál bizonyult jobbnak 15-9-re. Hajmási Éva négy győzelemmel és egy vereséggel fejezte be a kvalifikációt, a nyolc közé jutásért 15-10-re nyert a fehérorosz Aliona Halkina ellen, majd két, még szorosabb csata következett. Előbb az olasz Loredana Triglia, majd a négy között az ukrán Natalia Morkvics kapott ki egyaránt 15-13-ra Hajmási Évától. A magyar házidöntőben Krajnyák Zsuzsanna 15-5-re győzött, és a párbajtőr után a tőr aranyérmét is megszerezte Egerben.
Juhász Veronika a 7., Jurák Andrea a 14., Fóris Erika a 23. helyen végzett.
A B kategóriában Dani Gyöngyi négy és fél hónappal a szülése után négy győzelemmel, két vereséggel zárta a selejtezőket, a nyolc közé jutásért azonban 15-6-ra kikapott a német Simone Briese-Baetkétól és 10. lett.
A férfi párbajtőrözők versengését Mató Gyula a 22., Horváth Gábor a 34., Szaicz Balázs a 37., Tarjányi István a 43., Szatmári Róbert a 44., Göttlinger Dániel a 45., Sáfrán Sándor a 46. pozícióban zárta.
A B kategóriában Süle József a 19., Báder Richárd a 25., Gergely István a 27. helyen fejezte be a versenyt.

Forrás: hparalimpia.hu
Fotó: ute1885.hu