Újpesti hokis a világ élvonalában

  •  
  •  
  •  

Világra szóló sikert ért el a magyar női ifjúsági válogatott a norvégiai divízió 1-es világbajnokságon. Veretlenül nyerte a hatcsapatos tornát, olyan hokinagyhatalmakat győzött le irigylésre méltó magabiztossággal, mint Szlovákia, Norvégia és Japán. Így jövőre az A csoportban játszik, a világ nyolc legjobbja egyikeként többek között Kanada, az Egyesült Államok és Svédország lesz a riválisa. Gömöri Csaba és Buzás Norbert csapata mindezt úgy érte el, hogy Magyarországon nemhogy egy-, de még félcsapatnyi ifjúsági korú női jégkorongozó sincs.

Van köztük viszont egy újpesti játékos is.Kiss-Simon Franciska a Csokonaiba jár, 10.b osztályos tanuló.

Franci 10 éve jégkorongozik a Budapesti Sztárok jégkorong egyesületben Maszlov Dmitrij vezetése alatt a fiuk között, egy éve U18-as női ifjúsági és női felnőtt válogatott kerettag.  2011. októberében az U18-as női ifjúsági válogatott megnyerte veretlenül az Olaszországban, Asiágóban rendezett kvalifikációs világbajnokságot, és a minap a Norvégiában megrendezett női világbajnokságot.

Franci mindkét nemzetközi megmérettetésen az U-18-as válogatott csapatkapitánya volt, több gól szerzöje, valamint a torna legjobb játékosa a magyar csapatból, illetve a torna asszisztpont vezetöje.

Az hogy egy 16 éves jó tanuló, sportoló lány ilyen eredményt ért el, nem csak saját családjának, klubjának, iskolájának, hanem a lakóhelyének, Újpestnek is nagy siker.

Kiss-Simon Franciska felkészülését Újpest Önkormányzata 50000 forinttal támogatta. A sportoló édesanyja el is költötte az összeget: vadonatúj sportszereket vásárolt lányának.

Gratulálunk a sikerhez.