Újpesti Karácsonyi Vásár -2009

  •  
  •  
  •  

Meghitt környezetet kínál Újpest a bevásárlóközpontok zsúfoltságával szemben az első adventi hétvégén. A Karácsony-várás bensőséges hangulatát teremtik meg Újpest Központjában, az Új Főtéren megkezdődő második Újpesti Karácsonyi Vásáron. November 27-e sztárvendége az ingyenes szabadtéri műsorral fellépő Mága Zoltán és az Angyalok.

Mindez nemcsak egy vásár, hanem a családokról, az ismerősökről, barátokról szól, akik az adventi készülődés jegyében együtt tölthetnek egy – egy órát, és közös élvezhetik az ingyenesen látogatható könnyűzenei és gyermekműsorokat, a komolyzenei koncerteket, vagy akár – az újpesti egyházak közreműködésével – a vasárnapi gyertyagyújtás pillanatait.
 
A kirakodóvásáron érdekes, nem mindennapi ajándékokat találhatnak szeretteiknek. A pavilonokban helyi kereskedők kínálják majd egyedi hangulatú portékáikat: kerámiák, gyertyák, festett üvegek és díszdobozok, gyümölcsborok, üveg- és bőrékszerek, kosaras- és vesszőtermékek, kézzel készített csokoládé – mindez egy-egy apró meglepetést jelenthet szeretteinknek. De a tavalyi évhez hasonlóan megtalálhatóak lesznek az újpesti címerrel, felirattal ellátott ajándéktárgyak is: bögrék, kulcstartók, hűtőmágnesek. Ha valaki megéhezik, megszomjazik, nem kell otthagynia a vásárt. Olyan karácsonyi ételek, és italok közül választhatnak a látogatók, mint a krampampuli, kávé- és teakülönlegességek vagy a langalló. A vásár különlegessége lesz szombatonként a nyíltszini közösségi sütés – főzés, amikor is birkapörkölt, disznótoros, halászlé kerül majd a tányérokba, míg advent utolsó hetében ökörsütésre kerül sor.
Az első adventi hétvége sztárvendége Mága Zoltán és az Angyalok, ingyenes műsorukra minden érdeklődőt várnak szeretettel Újpesten, nem csak Újpestről.
(további részletek a www.ujpest.hu honlapon)
 
Mága Zoltán és az Angyalok: november 27. 18. 30. óra
 
Amikor elhangzik a név: Mága Zoltán, ugyanazok a gondolatok és érzések ébrednek bennünk, magyarokban, mint a világ különböző tájain élő embertársainkban. Szívünkben felcsendülnek a hegedűművész által megszólaltatott lágy melódiák, megrendítő dallamok, magával ragad bennünket az a lenyűgöző előadásmód, amit csak ő tud.
Egyedi, első hallásra azonnal felismerhető játékával nemcsak megismertette, meg is szerettette a klasszikus muzsikát. A hegedűvirtuóz crossover-stílusával, többféle zenei irányzat ötvözésével olyan műfajt hív életre, melynek ereje és könnyedsége minden korosztályhoz elér. Művészi repertoárja a népzenétől a szimfonikus darabokon át a musicalig, a jazzig, sőt a könnyűzenéig terjed.
November 27-én ízelítőt hallhatnak a napokban megjelent Királyok Hegedűse című lemezről. Az albumon a latin és a spanyol zenei stílusjegyek is felfedezhetők, fantasztikus improvizációkkal színesítve. És mint Mága Zoltán vallja: az ő igazi királyai nem azok az előkelőségek, akik előtt mindannyiszor megtiszteltetés volt játszania, hanem a kedves közönség. Az a közönség, akit ezúttal is sok sok szeretettel vár Újpesten, és ígéri: most is, mint mindig, szívvel-lélekkel játszik majd, hogy igényes zenei csemegében, felhőtlen szórakozásban lehessen részük.