Újpesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

  •  
  •  
  •  

A 2011/2012. tanévre meghirdetett katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megrendezésére ezúttal a megszokottnál kicsit korábban 2012. március 29-én került sor a Tábor utcai Napközis Táborban.

A jelentkező csapatok számát figyelembe véve – 9 általános és 9 középiskolás – ebben az évben 9 „pontszerző” állomást terveztünk, ahol a tanulók számot adtak elméleti tudásukról, tesztlapok kitöltésével. Végrehajtottak elsősegély nyújtási feladatokat, összeállítottak kimenekítési csomagot, fel kellett ismerniük riasztási jeleket, meg kellett határozniuk veszélyes anyagokat, ki kellett vezetniük társukat „veszélyeztetett” területről. Továbbá építettek gátat, „oltottak” tüzet puttonyfecskendővel és a kerületi rendőrkapitányság munkatársainak is számot adtak közlekedésbiztonsági ismereteikről.

Az éppen nem versenyző csapatok ismerkedhettek a kerületi polgárőrök munkájával, felszerelési eszközeivel. A bemutatót érdeklődéssel figyelte Wintermantel Zsolt is.

A versenyt mindkét kategóriában a Babits Mihály Gimnázium csapatai nyerték, s ezzel jogosultságot kaptak a fővárosi döntőn való részvételre, mely április 26-án, az Orczy kertben lesz.  

A verseny lebonyolításában a „szomszédos” kerületek munkatársai, valamint önkéntesek vettek részt, összesen harmincan.