Újpesti művészek közös kiállítása

  •  
  •  
  •  

Év végi, nagy, közös kiállítását nyitotta meg az Újpest Galériában december 13-án az Újpesti Művészek Társasága, amikor is a legkülönfélébb képzőművészeti ágak alkotóinak munkáiból állítottak össze tárlatot.

A megnyitón elhangzott: többek között Dobos Éva, Vajda János, T. Selman Ilona és Fábry Tibor alkotásaiból láthatunk; Jozefka Antal például két művével képviselteti magát.

Nagy Imre Gyula festőművész, a társaság elnöke köszönetet mondott az önkormányzatnak és az Újpesti Kulturális Központnak az ebben az évben nyújtott támogatásért, ezt követően az Újpesti Civil Kórus hangolta a közelgő ünnepre a hallgatóságot.

Bertalan Tivadar képzőművész, Újpest és Budapesti díszpolgára kiemelte: legszívesebben minden alkotót külön-külön méltatna, de több mint negyven művész esetében ez itt szinte lehetetlen. 

– Váratlanul ért a felkérés, hogy nyissam meg ezt a tárlatot, amely egyben kaleidoszkóp: olaj, akvarell, pasztellmunkák, fotók, fafaragások egyaránt megtalálhatók itt – sorolta. A megnyitót Görgyi Gergely hegedűművész játéka tette teljessé; a tárlat december 29-ig látogatható a Polgár Centrumban, az Újpest Galériában.

MOA