Újpesti összefogás

  •  
  •  
  •  

Négy éve indította el az Újpesti Cseriti a nagy sikerű kupakgyűjtési akcióját. Azóta Bianka a negyedik gyerek, akinek mindannyian segíthetünk a műanyag kupakok gyűjtésével. A kupakgyűjtés célja 2015-ben egy műtét a nyolc és fél éves Farkas Biankának.

A kislány koraszülöttként jött a világra, agyvérzést kapott, ezért sem mozogni, sem beszélni nem tud. A barcelonai Policlínicán Dr. Igor Nazarov professzor egy úgynevezett mikroszikés beavatkozással képes lenne segíteni rajta, de a kislány szülei nem tudják egyedül előteremteni a májusi műtét költségét. Az újpesti összefogásnak köszönhetően Bianka édesanyja már meg tudta venni a repülőjegyet, és le tudta foglalni a szállást, de a műtéthez szükséges összeg még nem jött össze. Az Újpesti Cseriti arra kéri az újpesti családokat, hogy ne feledkezzenek meg az értékes műanyag kupakokról. Gyűjtsék azokat ugyanolyan lelkesedéssel és segítő szándékkal, ahogy eddig tették, és vigyék el a huszonnyolc gyűjtőpont valamelyikére!
Ezek egyike lehet például az újpesti rendőrség, amely szerv nemrég, február végén csatlakozott az akcióhoz. Az egyenruhások tudatosan kapcsolódtak be a gyűjtésbe. A szolgálunk és védünk szlogennek ugyanis a közvetlen kapcsolat is része, a gyűjtés, és ez a fajta közvetlenség pedig ennek az első lépése. Az összefogás ereje Újpest határain is túlnyúlt: több más kerület segítségével már a legelső héten-hetekben több zsáknyi PET-tető gyűlt össze náluk, és a földszintre kihelyezett ládában is folyamatosan látni kupakokat.

A család az alábbi bankszámlaszámon tudja fogadni az adományokat:

Budapest Bank:10103881-32299151-00000000
IBAN: HU72-10103881-32299151-00000000
Swift kód: BUDA HUHB
Facebook-oldal: Gyűjtés Biankának

A gyűjtőpontok teljes listáját az alábbi linken megtalálhatják:
http://www.ujpest.hu/kupakgyujtes#gyujtopontok