Újpesti sportolók adták az olimpiai aranyak negyedét

  •  
  •  
  •  

Magyarország 8 aranyéremmel büszkélkedhet a tegnap zárult XXX. Nyári Olimpiai Játékokon, melyből kettőt újpesti sportoló szerzett.

A 8 magyar olimpiai aranyérem negyedét újpesti sportolók nyerték meg Londonban. Berki Krisztián, az Újpesti Torna Egylet tornásza, kétszeres világ-, és hatszoros Európa-bajnok lólengésben nyújtott világszínvonalú teljesítményt. A többgenerációs újpesti Dombi Rudolf, Európa-bajnok kajakozó, az Építők Margitszigeti Diák KC sportolója a kajak kettes 1000 méteres távján, Kökény Rolanddal győzte le a világ legjobbjait. Büszkén jelentjük ki, hogy Magyarországnak egy százezres lélekszámú város két aranyérmest is ad.

Wintermantel Zsolt polgármester Újpest városvezetése és az újpesti polgárok közössége nevében gratulál a Magyar Olimpiai csapatnak: Óriási eredmény, hogy hazánk az olimpiai éremtáblázaton a 9. helyet szerezte meg, megmutattuk a világnak hogyan is tekintsenek ránk!

Nekünk, Újpestieknek külön öröm és büszkeség az a két aranyérem, melyet újpesti sportolók nyertek.

Újpest városa és a sport szervesen egybefonódott. Az idén 127 éves Újpesti Torna Egylet sportolói kiváló eredményeket értek el és rengeteg örömöt szereztek az országnak. Újpest Önkormányzata továbbra is erején felül támogatja a klubot a további sikerek érdekében.

Dombi Rudolf az eddigi támogatáson felül további segítséget kap az önkormányzattól, hogy újabb eredményekkel örvendeztesse meg Újpestet és Magyarországot egyaránt.