•  
  •  
  •  

Trükkös tolvajok és ámokfutó lövöldöző adott munkát az újpesti rendőröknek a múlt héten.

Július 8-án az Árpád u. egyik lakóházából trükkös lopásról tettek bejelentést.
A sértetthez két, 176 cm magas, közepes testalkatú, fehér bőrű, barna hajú 30 év körüli férfi csengetett be, akik kék csíkos felsőt, kék nadrágot viseltek, az egyikük kezében vélhetően csákány volt. A lakásba való bejutás végett azt mondták a sértettnek, hogy vízvezeték szerelők, csőtörés van a lakásban, azt jöttek megjavítani. A munkálatok elvégzéséért 70.000 Ft-ot csaltak ki a sértettől.  

***

Július 7-én, az Istvántelki utca egyik társasházának udvarán az egyik lakó riasztófegyverrel lőtt rá a medencében játszó gyerekekre, mert zavarta a gyerekzsivaj, továbbá nézetkülönbség alakult ki közöttük a lakóház közös használatú udvarán elhelyezett, közös vízcsap használata miatt.
Az eset során sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett.
Az elkövető tagadta az esetet, annak ellenére, hogy a rendőrök a férfitől több gáz- riasztó fegyvert, légfegyvert, valamint lőszereket, gázpatront, gumilövedéket, lőszer hüvelyt, és éles lőszert foglaltak le. A férfit előállították a IV. kerületi Rendőrkapitányságra.

***

Szintén július 7-én a Lőwy Izsák utca egyik lakásában egy idős hölgy rosszul lett, hozzátartozói nem érték el, ezért értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőrök az ajtót erőszakkal kinyitották  és a lakás belső kis szobájában a földön fekve megtalálták az idős nőt, aki eszméleténél volt, de szemmel láthatóan legyengült. Az idős asszonyt a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták az Uzsoki kórház traumatológiai osztályára szállították.

***

Újpest utcáin továbbra is kisebb-nagyobb sikerrel tevékenykednek a gépjármű tolvajok. A járművek elleni bűncselekményeket, illetveszabálysértéseket jellemzően Újpest központjában követik el az éjszakai órákban. A bűnözők által kedvelt területek: Kassai utca, Erzsébet utca, Virág utca, Attila utca, Deák utca, Szigeti utca, Tompa utca. Kérjük az újpesti lakosokat, hogy a gépkocsijukban ne hagyjanak látható helyen értékeket, mert bűncselekmény áldozatává válhatnak.