•  
  •  
  •  

Bankrablót fogtak, lakásbetörőket szakított félbe a riasztó, lezáratlan gépkocsiból loptak.

Gyurmás bankrabló
2011. 07.20 –án az esti órákban az István út 8. szám alatt lévő CIB Bankból pánikjelzés érkezett, mivel egy női személy nem mondott semmit, csak letett a pultra egy levelet, és két darab gyurmaszerű kis méretű anyagot. A levélben 5 millió forintot követelt és, hogy ne értesítse a rendőrséget, csak akkor, ha távozott. A pultos hölgynek gyanús volt a gyurmaszerű anyag, ezért megnyomta a pánik jelző gombot és a biztonsági őr intézkedést kezdeményezett a nővel szemben, majd a rendőrök is hamarosan a helyszínre értek és a nőt előállították a IV. ker. Rk-ra.

Hasznos a riasztó

2011.07.20-án a IV. ker. Eötvös J. u. –ból betörésről érkezett bejelentés.
Az éjjeli órákban a sértett arra ébredt, hogy a ház riasztóberendezése megszólalt, ezért értesítette a rendőrséget. Ezt követően a házban körülnézve vette észre, hogy a terasz zártan hagyott ajtaját megrongálták, és az résnyire nyitva van. Elmondása szerint a házból nem tulajdonítottak el semmit. Mivel nem látott senkit a kertben, így személyleírást sem tudott adni, azonban az elkövető(k) a teraszon arrébb tett(ek) egy széket is. A terasz ajtaján a rongálási kár, elmondása szerint, 100.000 Ft.-, azonban az ajtón egy korábbi kb. 2 héttel ezelőtti betörés sérülései is láthatóak, mivel az azóta nem csináltatták meg, és lopási kár akkor sem keletkezett.

Autóból loptak
2011.07.19.-n a IV. ker. Lőrinc utcából szgk.-ból való lopásról érkezett bejelentés.
A sértett elmondta, hogy a gépkocsival megállt, ajtaját becsukta, de kulccsal azt nem zárta le, bement egy üzletbe, ahol kb 10 másodpercet töltött. A szemben lévő posta biztonsági őr, az utcáról figyelmeztette, hogy a gépkocsiból ismeretlenek kivettek valamit. Ezt követően a biztonsági őr egy fehér pólót viselő, barna bőrű férfira mutatott, aki ekkor már – gyalog- az István út és a Lőrinc utca kereszteződésnél tartott. A sértett az elkövetők után futott, azonban csak az egyik férfit sikerült elfognia, aki azt nyilatkozta neki, hogy nem tudja miről beszél, ezért elengedte őt. A többi elkövetőt szem elől vesztette és az általa megállított férfi is futásnak eredt. Ezek után értesítette a rendőrséget.
Az elkövető: 35 év körüli, 175 cm magas, zömök testalkatú, rövid hajú, barna bőrű, fehér pólót és fekete 3/4-es nadrágot viselt.