•  
  •  
  •  

Rendőrségi híreink

Eljárás indult egy férfi ellen, aki egy gyermekkorú személyt próbált meg  erőszakkal berángatni az autójába, de ezt a járókelők megakadályozták. A férfi a kocsijával menekülni próbált, de belehajtott egy álló gépjárműbe. A járókelők a rendőrök kiérkezéséig visszatartották az elkövetőt, aki ellen személyi szabadság megsértése és ittas járművezetés miatt indítottak eljárást.

Állampolgári bejelentés alapján kezdeményeztek eljárást a kapitányság munkatársai ismeretlen személyek ellen, akik a Vécsey utcában, magukat az Elektromos Művek munkatársainak kiadva, a sértett figyelmét elterelve értékeit eltulajdonították.

Szóváltást követően késsel szúrta meg vitapartnerét egy férfi. A sértett súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Az elkövetőt a kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták.

Állampolgári bejelentés alapján indult eljárás 3 ismeretlen férfi ellen, akik magukat rendőrnek kiadva a sértett figyelmét elterelték, és annak antik értékeit eltulajdonították. 

Fiatalkorú rablókat fogtak el a IV. kerületi rendőrkapitányság munkatársai. A 4 főből álló társaság kiskorúak sérelmére követett el bűncselekményeket. Áldozataikat az iskolák környékén és a tömegközlekedési eszközökön kifigyelték, majd a káposztásmegyeri lakótelepen erőszakkal elvették értéktárgyaikat, mobiltelefonjaikat, MP3-as, MP4-es lejátszóikat. Mind a négy elkövető újpesti tanintézmények tanulója. A kapitányság munkatársai előállították őket.
A rendőrség azt kéri a szülőktől, hogy amennyiben gyermekeiket egyedül engedik el otthonról, figyeljenek arra, hogy ne vigyenek magukkal nagy értékű elektronikai eszközöket. Ha mégis, akkor azokat ne használják feltűnő módon, elkerülve azt, hogy az esetleges elkövetők észrevegyék.