Újpesti találmány a mézzselé

  •  
  •  
  •  

Új biotermékek láttak napvilágot a közelmúltban, méghozzá egy újpesti
„feltalálónak” és családjának köszönhetően. A forradalmi újítás eredményeként a méz – megtartva minden pozitív tulajdonságát – már új, könnyen kezelhető, zselés formában édesítheti meg a hétköznapokat.

Jó hír a méz kedvelőinek: hamarosan minden kellemetlenség, ragacsosság nélkül élvezhetik a virágok nektárjából előállított fi nomságot. Egy újpesti feltalálónak köszönhetően ugyanis úgynevezett mézzselé formájában
is elérhető az értékes nedű. Tavaly év végén mutatkozott be a nagyközönség előtt az újpesti találmány, a teát-kávét mézesítő zselé. Osztatlan sikert aratott.
– Egy baráti beszélgetés alkalmával a kislányom megpróbált egy kis mézet tenni a teájába, de az üveg kiborult, és minden ragacsossá vált. Így jött az ötlet, hogy a méznek olyan formát kéne adni, ami kiküszöböli az ilyen jellegű problémákat – meséli Iván János, a termék feltalálója. – A nejemmel, aki képzett agrármérnök, és méhészetből diplomázott, megkonzultáltuk, van-e realitása annak, hogy
a mézet egy szilárdabb halmazállapotban tudjuk fogyasztani.
Az ötletet továbbgondolva egy élelmiszer-ipari szakember segítségével sikerült eljutni a késztermékig, a különleges receptúra végleges formájáig, amely aztán elnyerte a „bio” minősítést. Tehát a zselé tiszta méztartalmán túl egy olyan
adalék anyag biztosítja kivételes állagát, amely szintén megfelel a „bio” minősítésnek. A termék tehát semmi olyan anyagot nem tartalmaz, amely káros hatással lenne az emberi szervezetre.
– A méz eredendően bio, de nem mindegy, hogyan lát napvilágot: a talajszennyezettségtől és a permetezés okozta károsodásoktól mentesen kell
a méznek megszületnie, így megkaphatja a „bio” minősítést – mondta el a termékek megálmodója.
– Törekszünk arra, hogy magyar termelőktől vásároljunk mézet, hazánkban is egyre több méhész gyakorolja a „bio”-gondolkodást. A natúr és a csokoládéval dúsított mézzselé mellett egy másik egészséges édesség is született, a magas rozstartalmú, csokoládéval bevont rozskorpaszelet, amely a gyomornak
és az emésztésnek is jót tesz, pozitív élettani hatású. Szerencsére az újpesti
édességekre már nem kell sokat várni, előreláthatólag februártól találkozhatunk
velük a kávézókban, teázókban.
(antosa)