Újpestiek és határon túliak együtt ünnepeltek a Magyar Kultúra Napján.

  •  
  •  
  •  

A csallóközi magyarok a dunaszerdahelyi Vermes-villában ünnepelték a Magyar Kultúra Napját.

Karaffa Attila a Pázmaneum Társulás elnöke ünnepi beszédében kitért a Szent István-i hagyományok és a magyar kultúra ápolásának fontosságára.

„ Magyar kultúránk, hagyományaink ápolása nem magyarkodás! Amikor megemlékezünk dicső nagyjainkról vagy egy-egy történelmi eseményről, akkor tiszteletből cselekszünk. Tiszteletből őseink iránt és példát mutatva a jövő generációjának. Rajtunk áll, hogy félvállról vesszük-e kötelességünket vagy teljes mellszélességgel kiállunk hagyományaink mellett.”

A galéria vezetője Iván Péter az intézmény kulturális szerepének fontosságáról, és a kortárs művészet egyedülálló gyűjteményének sikerességéről beszélt a megjelentek előtt.

A Pázmaneum Társulás és a Kortárs Magyar Galéria szervezésében megtartott ünnepségen Újpest képviseletében Cserna Sándor közbiztonsági referens és Hladony Sándor városfejlesztési tanácsnok vett részt, melyet követően örömmel tapasztalták, hogy a kiállítás anyaga közt Újpest Díszpolgárának Gyémánt László alkotása is megtekinthető. Az ünnepség utáni beszélgetés lehetőséget nyújtott a jövőbeni kulturális együttműködésre, közös értékeink ápolására.