•  
  •  
  •  

Sztárok, divat, csillogás. Mindez, ám ennél sokkal több a Random Shooting Day, amelyet nemes cél érdekében hozott létre a sztárfodrász, Koczka. A divat- és stílusfotókból álló egyestés kiállítás bevételét ezúttal is jótékony célra ajánlotta fel az itthoni divatvilág legismertebb kezdeményezésének megalapítója. A tárlat Újpesten tekinthető meg egyetlen estén, november 29-én, az Off Kulturban. A nagyszabású rendezvényt Bedő Kata, Újpest kulturális alpolgármestere nyitja meg.

photo: Wlcsek András, makeup: Bori Lehet, model: Janklovics Peti / színész , humorista, hair, mood: Koczka, special tnx: Kun Évának a fejdíszekért

Újpestre érkezik a divatszakma krémje! Idén már hetedszer rendezik meg azt a jótékonysági kiállítást, amely során meg lehet vásárolni a divatvilág önkéntes kollaborációinak legjobb fotóit. A képek árából befolyt összegből és a tombolapénzből idén is egy alapítványt támogatnak, ezúttal a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány kap támogatást, a szervezet az autizmussal élő gyermekeket és a környezetüket segíti. Emellett – ahogy minden évben – ezúttal is támogatnak egy állatvédő egyesületet, idén a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesületet segítik. Összművészeti összefogás jótékony cél érdekében? Nem csoda, hogy tavaly a Random Shooting Day-t választotta az Év Divateseményének a Fashion Awards Hungary.

„Annak idején nagyon hiányzott az alkotói tevékenység, az örömelvű kreativitás az életemből a napi rutin mellett. Arra gondoltam, miért ne hozhatnék létre olyan fotózásokat, amelyek a szabad alkotásról szólnak? Az összes szakmabeli ismerősöm – divattervezők, makeup artistok, stylistok, művészek, fotósok, modellek – örömmel csatlakoztak. Mindennek már hét éve, azóta minden csütörtökön találkozunk, és alkotunk. A fotózásokért senki se kap juttatást, de komoly presztízs részt venni a Random Shooting Day-en.” A Random Shooting Day az első pillanattól fogva egy olyan összművészeti bázis, ahol szerteágazó szakmákból sokszínű kreatívok, válogatott divatszakemberek gyűlnek össze, hogy valami igazán maradandót hozzanak létre. A végeredmény pedig minden alkalommal egy-egy teljesen egyedi, megismételhetetlen fotósorozat. A rendkívül igényes képekből, alkalmazott művészi fotókból pedig minden évben karitatív kiállítást rendez Koczka, a jótékonysági összeget pedig mindig egy másik alapítvány javára ajánlja fel. A kiállításon bárki megvásárolhatja ezeket a művészi képeket, 15 ezer forintba kerül egy fotó, de lehet többet is adni.

A kitaláló és alapító Koczka ráadásul rendkívül sok, száznál több, nagyon komoly tombola nyereménytárgyat gyűjtött össze több mint 40 cégtől, a tombola bevétele a Cseperedő alapítványnak és a tengerimalac-mentők számára megy. A kiállítást bárki megtekintheti, aki ellátogat az Off Kulturba november 29-én.

A kiállítás 17 órakor nyílik meg, ekkor egy autizmusbarát megnyitót tartanak, ami azt jelenti, hogy a spektrumzavarral élők számára kevés fény- és hanghatást, a lehető legkevesebb ingert biztosítanak, hogy az autizmussal élők is zavartalanul tudják megtekinteni a kiállítást. A hivatalos megnyitó 18 órakor kezdődik, az esemény két házigazdája az Animal Cannibals frontemberei, Richie Pi és Qka MC lesznek. Az est során gazdákra találnak a fényképek, majd a nagyértékű tombolanyereményeket is kisorsolják. Mindeközben unplugged koncertek lesznek: Szivák Zsolt, Wagner Emil és Vavra Bence alternatív zenészek muzsikálnak. A hivatalos program után pedig indul a party: DJ Q-cee, Magyarország egyik legrégebb óta aktív scratch dj-je, beatboxere, underground hip-hop arca keveri a zenéket.

photo: Farkas Vivien styling, designer: Bráz Noémi, makeup: Odorán Kinga, modell: Stefanovics Angéla színésznő, hair: Koczka

ÚN

, , ,