Újpestre szerződött Kozák Danuta

  •  
  •  
  •  

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó január 22-én, az újpesti Oxygen Wellness Központban jelentette be, hogy az idén 128 éves Újpesti Torna Egyletben folytatja pályafutását

Ünnepélyes keretek között, Wintermantel Zsolt polgármester és a sajtó képviselőinek jelenlétében írt alá együttműködési megállapodást Őze Istvánnal, az UTE klubigazgatójával Kozák Danuta, a Londoni Olimpia egyéni- és csapatbajnoka, a 2008-as Pekingi Olimpia ezüstérmese, többszörös ifjúsági, valamint felnőtt világ- és Európa-bajnok kajakozó.

Kozák Danuta sportolói pályafutását 1996-ban kezdte. Kiemelkedő teljesítménye elismeréséül 2008-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, valamint Junior Príma Díjjal, 2012-ben a Magyar Érdemrend tiszti keresztjével és a Budapest Díszpolgára címmel tüntették ki. 2011-ben és 2012-ben az év magyar kajakozójává, valamint ugyancsak 2011-ben a magyar kajak-kenu örökös bajnokává választották. 

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere az aláírást követően kijelentette: – „Ismét bebizonyosodott, hogy Újpest a bajnokok otthona, hiszen Berki Krisztián, Dombi Rudolf és Gyurta Dániel után újabb olimpiai bajnokkal gazdagodtunk. Az UTE egy patinás klub, melynek működését önkormányzatunk is támogatja. A 2010-ben kötött keret-megállapodás értelmében rendeztük az egyesület likviditását, idén pedig átvettük a Szilágyi úti Atlétikai Stadiont. Ma az 1885-ben alapított UTE mellett Újpest is gazdagabb lett azzal, hogy Kozák Danuta olimpiai bajnok hozzánk szerződött.”          

“Mindez talán annak is köszönhető, hogy az önkormányzat és a klub között nagyon jó együttműködés alakult ki. Négyéves keretmegállapodást kötöttünk, amely kiszámítható és biztos feltételeket biztosít az UTE számára. Remélem, hogy ennek köszönhetően a klub hamarosan újra régi fényében tündökölhet majd” – tette hozzá a polgármester.

Őze István, az UTE klubigazgatója kiemelte: – a 2016-os olimpiára úgy szeretnének felkészülni, hogy az a londoni olimpiai szerepléshez is méltó legyen, hiszen ott az Újpesti Torna Egylet lett a legeredményesebb magyar egyesület. A több mint 3000 utánpótláskorú gyermekkel foglalkozó UTE növendékeinek óriási motivációt jelent, ha ilyen nagyformátumú sportegyéniségek öltik magukra a lila mezt.

Kozák Danuta – aki egyébként nemrég tett sikeres államvizsgát a Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán – elmondta, hogy azért igazolt a nagy múltú újpesti klubhoz, mert a 2016-os olimpiára itt tud a legkiszámíthatóbb feltételek mellett, a legnyugodtabb körülmények között felkészülni.