Újra bajnok az újpesti öregfiúk csapata

  •  
  •  
  •  

A lilák egykori kedvencei, az újpesti öregfiúk labdarúgói már négy fordulóval a bajnokság vége előtt megvédték bajnoki aranyérmüket. Az első helyet a Ferencváros ellen biztosították be, ugyanis magabiztosan (2-0) fektették két vállra a zöld-fehéreket.

A kilencedik bajnoki aranyát gyűjtötte be az öregfiúk csapata, amelyben olyan egykori újpestiek játszanak mint például Szanyó Károly, Tamási Zoltán, Egressy Gábor, Fehér Csaba, Kovács Zoltán, Víg Péter, Mészöly Géza, vagy éppen a korábbi válogatott kapus, Brockhauser István, aki a mezőnyben veszi ki a részét a sikerekből.
– Vállsérülésem miatt már nem állhatok a kapuba, de a mezőnyben – úgy mondják a társak – megállom a helyem. Hat gólt lőttem a bajnokságban, azt gondolom, egy volt kapustól ez nem rossz teljesítmény.
Az öregfiúk együttes mindenese, menedzsere, Ambrus Imre, Pipi bácsi természetesen nagyon büszke a fiaira.
– Már nem fiatalok, de szerintem több mai labdarúgó is megirigyelhetné, vagy inkább lemásolhatná a hozzáállásukat. Nem ismernek elveszett labdát, kiszolgálják egymást, komolyan mondom, néha féltem őket, nehogy valami baj történjen a nagy akarás következtében.
A Ferencváros elleni rangadón a lilák azt is elbírták, hogy a góllövőlistát 23 találattal vezető Kovács már a meccs elején megsérült, de az egykori válogatott támadó, Herczeg Miklós kiválóan helyettesítette Kokót, két gólja önmagért beszél.
– Mikit csak a fontos mérkőzésekre hívjuk, mert Győrben él – mondta Mészöly Géza. – Az Újpest–Fradi természetesen az öregfiúknál is különleges csata, mindkét csapat külön készül rá, és kétszeres erővel hajt. Csontzörgés persze nincs, vigyázunk egymásra, de a győzelemért megküzdünk.
– Az idei bajnokságot megpróbáltuk százszázalékosan lehozni, de sajnos a két utolsó találkozónkon nem sikerült nyernünk – vette át a szót a lila-fehérekkel két bajnoki és két kupa aranyat szerző hátvéd, Szlezák Zoltán. – Persze nem akarom kisebbíteni az ellenfeleink sikerét, elismerem, nagyon jól játszottak és megérdemelten vitték el a pontokat. És, ahogy az lenni szokott a fociban – folytatta Szlezák – a bajnokság utolsó mérkőzésén még a veretlenségünket is elvesztettük. A BVSC két vállra fektette a tartalékos csapatunkat. Ezzel együtt nagyon boldogok és büszkék vagyunk, jövőre pedig ismét harcolni fogunk az aranyéremért.
(gg)