Újra bál lesz a fóti Károlyi kastélyban

  •  
  •  
  •  

Július 3-án újra nagyszabású esemény helyszíne lesz a fóti Károlyi kastély. A Károlyi házaspár ugyanis jótékonysági bált rendez, melynek bevételből a Károlyi Clarisse Alapítvány, Oltalom Idősek Átmeneti Otthonának lakóit támogatják.

A Fót Károlyiak Alapítványt 1996-ban hozta létre nagykárolyi Károlyi László és felesége Erzsébet asszony. Elsődleges céljuk a fóti Károlyi kastély szellemi örökségének ápolása, a kastély kulturális, művészeti centrummá való alakítása. Az általunk szervezett szórakoztató, művészeti programok mellett kiemelt szerepet kap a jótékonyság. Fót város kulturális, oktatási, szociális életében a rászorulók rendszeres támogatása jelentős feladat számunkra.     
Ebben a munkában fog együttműködni a Károlyi család életében fontos szerepet játszó Újpest és az Újpesten, valamint az egész világ gyógyszeriparában kiemelkedő Sanofi-aventis, Pasteur, Chinoin Zrt.
A bállal egyebek közt az is céljuk, hogy Magyarország nemzetközi megítélését javítsák és felhívják a figyelmet az országunkban rejlő lehetőségekről. Így lett az esemény mottója „Nemzetközi Találkozó”. A külföldi vendégeket Ausztriából, Angliából, Spanyolországból és Németországból hívták. A bál díszvendég Leka II. Zogu herceg, Albánia trónörököse, fővédnöke pedig Dr. Martonyi János, külügyminiszter lesz.