Újra gyalogosan sétálhatunk a rakparton

  •  
  •  
  •  

Szombattól ismét megnyitják a gyalogosok előtt a rakpartot – írja közleményében a főváros.

Március 27-én ismét megnyitják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, s ez a rakpartot érintő beruházások elindításáig így is lesz minden hétvégén.

Az intézkedés célja, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások, ne gyűljenek össze sokan a legnépszerűbb kirándulóhelyeken.

A rakpart szombaton reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől. Az ide látogatókat arra kérik, minden járványügyi szabályt tartsanak be! Viseljék a maszkot, tartsanak egymástól védőtávolságot. Hangsúlyozzák azt is: lehetőleg ne autóval érkezzünk a rakpartra és más szabadtéri szabadidős helyszínekre, részesítsük előnyben a gyaloglást és a kerékpározást!

Budapesten egyébként közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni.

Az Én Budapestem oldalon interaktív térképen összegyűjtve megtalálhatjuk a főváros parkjait, kirándulóhelyeit, védett és védelemre tervezett természetközeli területeit, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is.

 

 

Az oldalon öt pontba szedve összefoglalják azt a néhány alapvető szabályt is, amelynek betartását kérik a zöldbe vágyó budapestiektől.:

  1. Ha betegnek érzed magad, ne menj ki a közterekre, parkokba, hanem maradj otthon!
  2. Elsősorban a lakóhelyedhez közeli zöldfelületeket látogasd, ahova gyalog vagy biciklivel el tudsz jutni. Legyen az utazás maga is kikapcsolódás és környezetbarát!
  3. Ne tömegesen használd a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeled sokan vannak, inkább keress másik helyszínt! Kérünk, hogy viseld a maszkot séta és sport közben is.
  4. Tájékozódj, mielőtt elindulsz, gondoskodj az ivóvizedről és az élelmedről, a szemetedet pedig minden esetben vidd haza!
  5. Óvd a természeti értékeket és a közparkokat, ne térj le a gyalogutakról, ne parkolj rá a zöldre!
, , ,