Újra itt a Bajnok Terasz és a vakáció

  •  
  •  
  •  

Forró nyári napokon vagyunk túl, és még csupán a nyár elején járunk. A hangulatot immár a futballmeccsek is fokozzák, amelyeket a városháza melletti Károlyi parkban, a Bajnok Teraszon szurkolhatnak végig az újpestiek, a családokat közösségi programok várják. Folytatódik a Duna túloldalán a gyereksziget programsorozata is, ahol Újpest a Tarzan-sátorral várja a családokat. Az első igazi szünidős hétvégén minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbb programot.

Szurkoljunk együtt!
Megnyílt a Károlyi parkban a Bajnok Terasz, amelynek óriáskivetítője elé július 13-ig a Brazíliában zajló labdarúgó-világbajnokság, július 14–27. között a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság csapatainak szurkoló újpestieket várják.
A Szent István téren az óriáskivetítő mellett ezúttal is különböző közösségi és sportprogramok szórakoztatják a kilátogatókat. A Bajnok Terasz mindennap délelőtt 10 órától 20 óráig, szombaton pedig 14 órától 20 óráig ingyenes sport- és közösségi programokat kínál. Gyermekfoglalkoztató, óriáshomokozó, kosárlabda, pingpong, óriás sakk, óriás malom, ugróiskola, kapura rúgás és felsorolni is sok, hogy mi minden várja a különböző korosztályokat. A Legsportosabb Városban a versenyek sem maradnak el: június 28-tól négy szombaton át élőcsocsó-bajnokság és kapura rúgó verseny, valamint dekázóverseny zajlik, majd a homokszobrászok alkothatnak, és aszfaltrajzverseny is lesz.
Szurkolásra, játékra fel!

Programok
Június 13. (péntek)
17.40: Mexikó–Kamerun (M1)
20.40? Spanyolország–Hollandia (M1)

Június 14. (szombat)
Fiatal újpesti zenészek műsora
14.00: Feltóti Dániel
15.00: Janet Gruber és együttese
15.55–16.45: Összefoglaló az előző nap mérkőzéseiből (M1)
18.00: Kolumbia–Görögország (M1)
21.00: Uruguay–Costa Rica (M1)

Június 15. (vasárnap)
16.45: Összefoglaló az előző nap mérkőzéseiből (M1)
17.35: Svájc–Ecuador (M1)
20.40: Franciaország–Honduras (M1)

Tarzan-sátor és játékdömping
Második hétvégéjét kezdi a Generali Gyerek Sziget, a legnagyobb hazai családi esemény az Óbudai-szigeten. Az előttünk álló három, egymást követő hétvégén Újpest a Tarzan-sátorral és benne a MagicBox újdonságaival, óriás társasjátékkal várja a családokat.
Tarzan tavalyi barátja, a MagicBox – a gondolkodtató játékok boltja – idén is a szigetelő várossal tart, és újabb csodajátékokat varázsolnak a sátorba. Ezenkívül számos izgalom, nyereményjáték és felejthetetlen élmény várja a családokat a gyereksziget hétvégéjén 10 órától 18 óráig.

„Viszlát, suli”-kavalkád az Adyban
Június 14-én, szombaton egész napos nyárköszöntő, „viszlát, suli”-kavalkád vár minden kicsit és nagyot az Ady Endre Művelődési Házban délelőtt 10 órától. Az iskolások fellépését követően többek között a MÁV Szimfonikus Zenekar rézfúvósait, majd Kováts Verát, az X- Faktor felfedezettjét hallhatják a látogatók.
Az irodalmat kedvelő lurkók örömére az újpesti írók, költők Hétvári Andrea, Garay Zsuzsa és B. Tóth Klára saját meséiket, verseiket olvassák fel, majd a színpadon újpesti iskolák fiatal növendékei mutatják be tánctudásukat és színi képességeiket. Az alkotni szeretők Szász Regina, a Manzart rajziskola és művészeti műhely munkatársa vezetésével kézműves-foglalkozások során próbálhatják ki magukat papírbáb, maszk készítésében és az aszfaltrajzversenyben. Hódossy Ágnes agyagfigura-készítésre hívja a gyerekeket.
A 15 óráig tartó, garantáltan jó hangulatú kikapcsolódáson való részvétel ingyenes.
Délután 15 órától a Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány által működtetett Őze Lajos Művészeti Iskola újpesti és más kerületben működő hat színjátszó csoportjának évadzáró produkciói és húszperces bűvészszám szórakoztatja majd a nagyérdeműt

A gyerekszigetre az újpesti családok ezúttal is ingyenes buszjárat segítségével juthatnak ki.
A busz indulási időpontja: az Óbudai-szigetre szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között óránként; vissza Újpestre 10.30-tól 17.30-ig óránként.
Indulási hely Újpesten, az István út Jókai utca és Petőfi utca közti szakaszán (az új városháza közelében).
Visszaindulás az Óbudai-szigetről a K-híd utáni parkolóból.

Angol egyházzenei koncert
Június 14-én, szombaton este angol egyházzenei koncerttel várja az érdeklődőket a Szent István tér 13. szám alatt található újpesti Egek Királynéja-főplébániatemplom. A 19 órakor kezdődő programon Robert Brooks és Sólyom Richárd vezénylésével közös koncertet ad az Ad Solem Kamarakórus Manchesterből, valamint a budapesti Gabrieli Choir. A műsor részeként angol egyházzenét hallhatunk, felcsendülnek Whyt, Händel, Stanford & Howells szerzeményei, valamint J. S. Bach, Poulenc és Victoria művei. Közreműködik orgonán Almásy László Attila, a városmajori Jézus Szíve-templom Bárdos Lajos Kórusának orgonistája. A koncertre ingyenesen várnak mindenkit.

Kiállítások Újpest-szerte
Többféle kiállítás vár minket ezen a hétvégén is. A „Művészek határok nélkül” – címmel nagybányai képzőművészek kiállítása június 14-ig látható a Polgár Centrum Újpest Galériájában. A Leonardo Képzőművészeti Kör évzáró kiállítása június 16-ig tekinthető meg az Ifjúsági Házban. Bognárné Máriáss Veronika fazekas- és kerámiaszakkörének bemutatkozó kiállítása június 20-ig látható a Karinthy Frigyes Művelődési Házban.
Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Hétvégén is Tarzan™ Park
A Tarzan™ Park, az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak.

Újpestieknek kedvezménnyel
Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park októberig 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Szombaton újra Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac–Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

Vizes és szárazföldi élmények az uszodában

A kánikula beköszöntével a Halassy Olivér Városi Uszoda is nyári külsőt ölt. Hétvégétől napozóterasz, strandröplabda- és tengópálya biztosít remek kikapcsolódást a szabadban.
A város büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjas jegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)
Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Elmaradhatatlan zenés randevú
Elmaradhatatlan az Ady Endre Művelődési Ház Hétvégi randevú című zenés programja, amely vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjével.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Vazul és Herta, vasárnap Jolán és Vid nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.
Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

G.R./ B.K.