Újra itt van a nagy csapat!

  •  
  •  
  •  

Idén másodszor látogattak Magyarországra az European School Network tagiskoláinak diákjai, hogy közös éves programként segítsenek a Tábor utcai napközis tábor munkájában. A vendéglátói szerepet a Babits Mihály Gimnázium vállalta, így 16 külföldi, 21 magyar diák és 3 tanár ügyködik azon, hogy bearanyozza az általános iskolások napjait.

A gyerekek nagyon jól fogadták a külföldi és hazai segítőket, többen szótárral rohangálnak a tábor területén, hogy mindent megoszthassanak a vendégekkel. Természetesen minden „babitsos” diák ott van segítségül, hogy tolmácsoljon, de a gyerekek lelkesebbek, mint ahogy vártuk, és mindent önállóan szeretnének kifejezni.
Szerencsére a külföldiek nem érkeztek üres kézzel, a hollandok nagy doboz nemzeti süteményt hoztak, amit a gyerekek madzagról  lógatva ehetnek meg. Az olasz diákok rengeteg társasjátékkal, ékszerrel, rajzesszközökkel érkeztek, amiket a táborlakóknak ajándékba oszthattunk ki. Szintén ők hozták a tábor legsikeresebb játékát, a jojót, amit most már minden gyerkőc kezében megtalálunk. A törökök pedig híres cukorkájukkal, a Turkish delighttal kényeztettek minket.

A tábor anyagi feltételeit az újpesti önkormányzat és az iskola alapítványa biztosította, az Újpesti Ifjúsági Sport- és Szabadidő Központ munkatársai készséges, együttműködő partnerek voltak a programok megvalósításában. A tábor munkájában Újpest diákpolgármestere, Mári József is részt vett.

A finn vendégek üzenetét átadva: ”Köszönjük az itt eltöltött hetet! Budapest gyönyörű, a kísérők pedig nagylelkű, nagyon kedves emberek, akiknek szintén köszönjük a munkáját.”

Csöngedi Anna
12. évfolyamos tanuló
Babits Mihály Gimnázium