Újra lehet pályázni

  •  
  •  
  •  

Ismét meghirdette üdülési pályázatait a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. A nagycsaládosok, fogyatékkal élők és nyugdíjasok február végéig pályázhatnak. A lehetőségről Hladony Sándor önkormányzati képviselővel beszélgettünk.

Kik pályázhatnak Erzsébet-programra?
A nyugdíjasoknak szóló pályázatra minden hatvanadik életévét betöltött nyugdíjas személy jelentkezhet, akinek egy havi jövedelme nem haladja meg a 147 ezer forintot. A fogyatékossággal élők közül minden 18. életévét betöltött személy nyújthat be igénylést, abban az esetben, ha havi jövedelme nem haladja meg a 150 ezer forintot. A nagycsaládosok akkor pályázhatnak, ha az egy főre jutó havi jövedelmük nem haladja meg a 2016. január elsején érvényes minimálbér összegét, valamint, ha három, vagy annál több gyermeket nevel/nevelnek.

Meddig és milyen módon lehet jelentkezni?
Hivatalosan február 29-éig lehet benyújtani az igényléseket, de a nagy érdeklődés miatt hamar kiürül a pályázati keretösszeg. Ajánlott minél hamarabb benyújtani a jelentkezéseket. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül az a pályázó, aki a 2014-es, valamint a 2015-ös évben nem nyert támogatást az Alapítványtól.

A sikeres pályázatok érdekében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány öt országos hálózattal kötött megállapodást. Ezek az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége, az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér, az eMagyarország pontok, a kormányablakok, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Utóbbi kizárólag a nagycsaládosoknak nyújt segítséget. Az országos hálózatok irodáiban a jelentkezéshez minden segítséget megadnak: internetkapcsolatot biztosítanak számukra, segítenek az űrlapok kitöltésében, e-mail cím létrehozásában, vagy akár a szállásfoglalásban.

Sikeres a program
Az Erzsébet-program hivatalos honlapjáról kiderül: a program nemzetközi összehasonlításban is rendkívül sikeres. Az ötödik éve meghirdetett pályázatoknak köszönhetően eddig csaknem hatszázezren üdülhettek, köztük a résztvevők fele gyermek volt. Idén az a cél, hogy legalább negyedmilliónyian részesülhessenek pihenési lehetőségben. A gyerekeknek szóló tematikus táborokat márciusban hirdetik meg.

További információk és jelentkezés:
www.erzsebetprogram.hu
ügyfelszolgalat@erzsebetprogram.hu
Tel.: 061-371-32-42 DV-MOA