Újraválasztották a főpolgármestert

  •  
  •  
  •  

Tovább tudunk dolgozni, tovább tudunk menni azon az úton, amelyet elkezdtünk, minden akadály ellenére – mondta Tarlós István, a Fidesz-KDNP újraválasztott főpolgármestere vasárnap este a kormánypártok eredményváróján, a budapesti Bálnánál.

Tarlós István köszönetet mondott a “Jóistennek”, néhai szüleinek, a feleségének, a miniszterelnöknek, a támogató pártoknak, a választóknak. Megint sikerült, együtt sikerült – fogalmazott.

A főpolgármester rövid beszédében azt ígérte, hogy a problémák megoldására helyezi majd a hangsúlyt. “Nem lesz könnyű a munka, de mindig ott leszünk, számíthatnak ránk” – fogalmazott.

Tarlós István gratulált a pártszövetség színeiben nyertes kerületi polgármestereknek. Mint mondta, „erősen számítok rájuk, és számítok a kormányra is, és a kormány is számíthat rám, ránk. Együttműködünk, együtt dolgozunk, egy irányba nézünk, egy irányban dolgozunk. Ez eddig is így volt, bár sokan igyekeztek más benyomást kelteni, amire – úgy tűnik – a budapestiek többsége nem volt vevő. Inkább nekünk hittek, hiszen látták az eredményeket. Látták, hogy másként dolgozunk, másként gondolkodunk, hogy ebben a városban egy jó értelemben vett rend uralkodik el lassan, más szemlélettel, más gondolkodásmóddal, és akceptálták az igyekezetünket”.

„Úgy látszik, mégsem olyan liberális ez a város. Úgy látszik, lehet úgy magyar ez a város, hogy egy nagy nemzetközi közösségbe úgy illeszkedik, hogy közben megtartja a saját identitását, és küzd érte, ahogy ezt a miniszterelnök teszi, és tesszük mi is a magunk helyén, a magunk erejéhez mérten” – mondta a főpolgármester, aki beszédét azzal zárta: “hajrá Magyarország, hajrá Budapest!”
 
Tarlós Istvánt a leadott szavazatok 49,06 százalékával, csaknem 290 ezer szavazattal választották újra főpolgármesternek. További fővárosi választási eredményekről itt tájékozódhat.