Ünnepeljünk együtt kedvenceinket!

  •  
  •  
  •  

Október 4-én, szombaton, az Állatok Világnapján a Rex Állatsziget is egész napos ünneplésre vár mindenkit.

Nagyobb mérethez kattintson ide!

Már délelőtt 10 órától két színpadon és a füves bemutatótéren is folyamatos programokkal kedveznek kicsiknek és nagyoknak. Megismerkedhetünk az újpesti Állatmentő Ligával, híres írókkal beszélgethetünk az állatokról, rendőrkutyák és kiképzőik tartanak egy órás bemutatót, bepillanthatunk a delfináriumok színfalai mögé, fellép a Harsányi Gábor Színjátszó Stúdió. A programokat felsorolni is nehéz, hiszen egészen 17 óráig fellépések, bemutatók, beszélgetések követik egymást.
Erre a napra a Rex Állatsziget ÚjpestKártya átvevőhellyé is válik, így aki már igényelt kártyát, de még nem volt ideje átvenni, október 4-én, egész nap megteheti az állatszigetre kitelepülő ÚjpestKártya standnál.
A rendezvény védnökei: Wintermantel Zsolt polgármester, Nagy István alpolgármester és Csizmadia Éva író. A belépés ingyenes.

Egy kis történelem:
Több mint nyolcvan éve, 1931 óta, október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját. Eme jeles nap Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet pártfogójának ünnepe is. A világ minden táján számos templomban az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon megáldják az állatokat.
D.V.