Ünnepelt az ovi apraja-nagyja

  •  
  •  
  •  

Születésnapi ünnepséget tartottak a negyedévszázados Lakkozó Óvodában. A program nem csak az évforduló, hanem a névadó ünnepség miatt is különleges volt.

1987-ben nyitotta meg kapuit a Káposztásmegyeri Lakótelepen, 11 csoporttal a Lakkozó Óvoda. Az intézmény születésnapján így nem meglepő, hogy régi kollégák, sőt régi óvodások is együtt ünnepeltek. Majzik Ferencné, az óvoda vezetője üdvözölte a jelenlévőket, kiemelve Margitai Editet, aki 25 évvel ezelőtt az óvodát megnyitotta.
 Wintermantel Zsolt polgármester köszöntőjében sok boldogságot kívánt az intézménynek, hangsúlyozva, 25 év hosszú idő, ami számos változást is hoz. A változás azonban jó is lehet, erre kiváló példa az új játszóeszközökkel felszerelt, kibővített óvodai udvar, és a készülőben lévő műfüves focipálya, ami az Ovifoci Alapítvány és az Újpesti Önkormányzat közreműködésével létesülhet.

A megnyitókat követően az ovisok köszöntötték mondókákkal, énekekkel tarkított műsorukkal az óvodát és a résztvevőket, majd az eddig csak számokkal elnevezett csoportok saját nevet kaptak. Mostantól a Katica, Százszorszép, Csiga, Süni, Pillangó, Teknős, Maci és Babóca csoport várja a kicsiket.

Természetesen szülinap lévén az ajándék sem maradhatott el. A torta mellett minden csoport játékcsomagot kapott az önkormányzat támogatásával, amelyeket Wintermantel Zsolt és Molnár Szabolcs alpolgármester adott át a gyerekeknek.
Az ünnepség zárásaként az óvodát a testvérovi, vagyis a Park Óvoda köszöntötte, majd régi Lakkozósok adtak műsort egykori ovijuknak.

(antosa)