Ünnepélyes vásárnyitás

  •  
  •  
  •  

Szombaton hivatalosan is megkezdődött az Újpesti Karácsonyi Vásár programsorozata. Az ünnepi forgatag szép ajándéktárgyakkal, finom falatokkal, forró italokkal, színes programokkal, sztárfellépőkkel várja az újpestieket.

A Karácsonyi Vásárban már szombat délelőtt érdekes programok szórakoztatták a kisgyermekes családokat. Tíz órától a Vagabanda társulat Csuhajdáré című óriásbábos előadása csalt mosolyt a gyerekek és szüleik arcára. És ha egy idő után a hideg esetleg arcukra fagyasztotta ezt a mosolyt, az Ifjúsági Ház melegében folytatódhatott a móka. Ott ugyanis kora délutánig kézműves foglalkozás és a Magic Box játéktára várta a lurkókat. De némi sporttal is fel lehetett melegedni, hiszen a Városháza szomszédságában felállított műjégpályán egész télen ingyen korcsolyázhatnak a csúszkálni vágyók.

A téren egyébként harmincöt karácsonyi díszbe öltöztetett faházban árulják portékáikat a kereskedők. A kínálatban többek között könyvek, ruhafélék, sapkák, sálak, karácsonyfadíszek, különleges édességek, csokoládék, illatszerek, kozmetikumok, különleges szappanok, ásványok, üvegtárgyak, fajátékok, ékszerek, gyertyák kaphatók. Természetesen a vásár látogatói finom italokkal olthatják szomjukat, és íncsiklandozó étkekkel csillapíthatják éhségüket.

Délután öt órakor az Újpesti Baptista Gyülekezet adott zenés, ünnepi műsort a színpadon, melynek végén Mészáros Kornél, a gyülekezet lelkésze gyújtotta meg az Újpesti Karácsonyi Vásásár adventi koszorújának első gyertyáját. Este hétkor Wintermantel Zsolt hivatalosan is megnyitotta a karácsonyváró programsorozatot, majd jöttek a sztárfellépők koncertjei. Meglepetés vendégként először Cserpes Laura forrósította fel a Szent István téri hangulatot, az estét pedig Kökény Attila koncertje zárta.

Az ünnepi forgatag nem áll meg, a programok természetesen vasárnap is folytatódnak. A Városháza dísztermében, délután négy órától adventi és karácsonyi dallamok, Bach, Beethoven, Haydn, és Mozart művei csendülnek fel az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és a Baptista Harangzenekar hangversenyén. Este hattól pedig Keresztes Ildikó koncertjét láthatják és hallhatják a karácsonyi forgatag látogatói.