Ünnepi köntöst kap az utca fenyőfája

  •  
  •  
  •  

A közös fenyőfadíszítés élményét élhették át azok az apróságok és nagyobbacska gyermekek, akik szüleikkel együtt fenyőfát díszítettek a karácsonyt megelőző szombaton, Káposztásmegyeren. Az ünnepi előkészületekbe ezúttal nem egy oviban vagy iskolában, hanem egy káposztásmegyeri közterületen pillanthattunk be.

Víz-, és hóálló színes, csillogó díszekkel, damilokkal érkezett több család szombaton délelőtt a  Homoktövis Általános Iskola és Óvoda között álló fenyőfához, majd díszítésébe kezdtek. Újpest egyik legfiatalabb civil szervezete, a Káposztásmegyeri Családok Egyesülete több hete készült a különleges   eseményre, az ötletet ennél is régebben dédelgették. Először csak magukban, majd kimondták hangosan is: az utcában szépen mutatna egy fenyőfa, amely karácsonyra feldíszítve az utca díszére, kicsik és nagyok örömére szolgálna. A kérést az egyesület közvetítette az önkormányzat felé. Teljesült a kívánságuk: november végén az általános iskola és az óvoda között egy ezüstfenyő nőtt ki a földből! 

A Káposztásmegyeri Családok Egyesületének tagjai két nappal később még fenyőfájukra is ráláttak a kézműves délutánt befogadó Homoktövis Általános Iskola ablakából, miközben szabták, vágták, varrták, ragasztották a karácsonyi díszeket. A kisebb-nagyobb kézműves alkotások formálása otthon is folytatódott. Nos, ezek a kézműves munkák sorakoztak a szatyrokban szombaton délelőtt. Vidám, ünnepi hangulatban folyt a munka, a gyermekek az alsó ágakat díszítették, a magasabban lévő hajtásokat a magasra nőtt apukák csinosították. Viccelődtek is többen, mondván, tíz év múlva darus kocsi kell majd a díszítéshez! Mert a fenyő karácsony díszbe öltöztetése, mint megtudtuk, nem egyszeri alkalom volt, hagyományt kívántak ezen a szombaton teremteni.
Boldog karácsonyt!

–B. K