Ünnepi nyitvatartás

  •  
  •  
  •  

Az idei év első hosszú hétvégéje előtt állunk: március 15-e munkaszüneti nap lesz, március 16-a pedig pihenőnap. Változik ezért a boltok, a posták nyitva tartása, illetve a közösségi közlekedés menetrendje is. A bankok szerda délután bezárnak, és csak hétfőn nyitnak ki legközelebb – kivéve néhány pláza-fiókot.

A boltok nyitva tartása

Március 14-én, SZERDÁN a boltok a megszokott rend szerint várják a vásárlókat, a hipermarketek általában 22 órakor zárnak.
Március 15-én, CSÜTÖRTÖKÖN a boltok zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a non-stop kisboltok, benzinkutak, turisztikailag frekventált helyen levő ajándékboltok, virágboltok.
Március 16-án, PÉNTEKEN az üzletek a megszokott rend szerint várják a vásárlókat, a hipermarketek általában reggel 6 órakor nyitnak, a plázák délelőtt 10 órától várják a vevőket.
Március 17-én és 18-án (SZOMBATON és VASÁRNAP) az üzletek a szokásos hétvégi nyitva tartás szerint üzemelnek.

Így működnek a posták

Március 14: Egy kivétellel a posták a szerdai nyitvatartási rend szerint üzemelnek (a Budapest, Fogarasi úti Tesco posta 21 óráig tart nyitva).
Március 15: Valamennyi posta zárva tart
Március 16: A posták a szombati nyitvatartási rend szerint üzemelnek
Március 17: A posták a szombati nyitvatartási rend szerint üzemelnek.
Március 18: A posták a vasárnapi nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

Figyelem, a bankok pénteken is zárva lesznek

A hazai pénzintézetek fiókjai természetesen zárva tartanak március 15-én, de a legtöbb bank március 16-án, PÉNTEKEN is zárva tart. Az ATM-ek és a netbankok, valamint a telefonos ügyfélszolgálatok működnek majd a hétvégén is.
Az OTP Bank arról tájékoztatott, hogy egyes fiókjai pénteken, szombaton és vasárnap is nyitva tartanak majd – például az üzletközpontokban.