Ünnepség Petőfi megidézésével

  •  
  •  
  •  

Még az időjárás is idézte a szeszélyes, kora tavaszi 1848-as márciust, eső , sőt hó is hullott azokra a megemlékező diákokra, akik március 11-én a Megyeri úti temetőben nyugvó hősökre emlékeztek. Folytatva és ébren tartva a hagyományt, mely szerint minden évben Lebstück Mária huszárfőhadnagy sírja az újpesti oktatási-nevelési intézmények megemlékezésének színhelye, ez alkalommal a Bródy Imre Oktatási Központ diákjai szerepeltek.

Az 1848-as eseményeket Petőfi Sándor életén keresztül mutatták be a diákok, a műsort   a szabadság iránti vágy, az európai népek függetlenedését drámai erővel megjelenített képsorok fűzték egybe. Az ünnepi előadást a 11. d- vagyis a gimnázium dráma tagozatos diákjai – vállalták,  Nagy Károly tanár úr segítségével.  A szereplők:  Bálint Tímea, Berta Balázs, Bozóki Barbara, Csuka Tamara, Dimitrov Daniella, Gaál Fanni, Herczeg Csilla Vivien, Hornyai Krisztina, Horváth Zsóka, Jánvári Klaudia, Joó Zsanett, Jovon Virág Viktória, Karácsony Szilvia, Latyák Balázs, Mátrai Teréz, Ördög Anita Ditta, Rábaközi Gergő, Strack Emese, Szőnyi Klára Judit, Tóth Marianna, Trautmann Laura, Újlaki Hajnalka, Vandendriessche Edit és Varga Anett voltak.
Az ünnepséget követően a jelenlévők Lebstück Mária huszárfőhadnagy, az évforduló alkalmából felújított, síremlékén elhelyezték a  megemlékezés koszorúit. A megemlékezés Éberl Nándor, az 1848-as hős,  diplomata, haditudósító sírjánál koszorúzással folytatódott.