Ünnepvárás nótaszóval

  •  
  •  
  •  

Három év alatt összetartó közösséggé érett az Újpesti Magyardal és Társaskör, amelyet László Mária nótaszerző, költő, nótaestek szervezője közkívánatra hívott életre. A december 6-i Mikulás váró, karácsonyt köszöntő találkozásuk a „Leszállt a csendes éj” jegyében telt. 

A találkozóra a társaskör tagjai mellett kedves vendégeket is vártak, akik elfogadták a meghívást. Köszöntötte a nótabarátokat dr. Molnár Szabolcs alpolgármester. Eljött Hladony Sándor önkormányzati képviselő,  több civil szervezet reprezentánsa, köztük dr. Kovács Ivánné, az Újpesti Városvédő Egyesület elnöke, valamint Szabó Bertalan, a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetétől,  az Őszi Fény Integrált Gondozóközpont vezetője, Hollai Zsigmondné, a klubvezető Kósa Erika, és Balajcza Tibor egykori olimpikon.

A sok-sok meglepetéssel tarkított délutánon ismét bebizonyosodott, ünnepvárás idején kevesebb volt a magányos óra, kibővült a baráti, ismerősi kör, s a társaskör tagjai nemcsak a nótát szeretik, ismerik, de továbbra is szívesen énekelik.

A Társaskör tartja magát a hagyományokhoz azáltal is, hogy minden hónap első keddjén, 15 órakor tartja találkozóit az Ady Endre Művelődési Központban. 2012-ben sem lesz ez másképpen.
-    B. K