Ünnepváró hangulatban

  •  
  •  
  •  

Péntek délutántól ma estig adventi programok zajlanak szabadtéri vásárral a Káposztási Családok Egyesülete, a Homoktövis Általános Iskola, a Közös Sport Egyesület, valamint az Újpesti Kulturális Központ – Megyeri Klub szervezésében. A Homoktövis Általános Iskola rendszeresen várja hétvégéken, ünnepek idején a környékbeli családokat. Itt nem túlzás azt mondani: akár vasárnap is jó a suliba bejönni.

– Kézműves foglalkozások, mézeskalács díszítés, családi és jótékonysági fotózás, babajátszó, vásári hangulat és a Mikulás fogadta mindazokat, akik az ünnepi készülődést velünk együtt képzeték el – mondja Smohayné Simon Gyöngyvér, az Újpestért díjas civilszervezet egyik alapítója, a Megyeri Klub művelődésszervezője a vasárnapi kézműves délelőttön a Homoktövis Általános Iskola aulájában. Mi valamennyien az adventi készülődés szeretetteljes és örömteli élményét kívántuk megosztani egymással és azokkal is, akik most csatlakoztak először hozzánk. Nem hagytuk, hogy az esős idő a kedvünket szegje, még a hagyományos Mikulás-futásunkat is megtartottuk. Vendégünk volt két koncert „erejéig” a Musica Florens Kamarazenekar.

Díszítsünk mézeskalácsot!
Vasárnap délelőtt számos gyermek és szülő szorgoskodott a kézműves foglalkozáson. Cukor mázt, drazsét , színes köntöst kaptak a fenyőfa formájú ünnepi sütik.

Családi fotó
Az emeleten a családi és jótékonysági fotózás zajlott profi díszlet előtt, profi fotósokkal. A fényképezkedésre az Újpesti Cseriti és a Katolikus Karitász is benevezte a családokat. Ottjártunkkor nagy élet volt a teremben, az ötéves Anna éppen édesanyjával mosolygott a blendébe, majd mórikálta magát angyalszárnnyal is. A feje tetejére tűzött glória azonban nem nyerte el tetszését, maradt a virágból készült hajpánt.
Amíg készült Anna fotója, addig a várakozók ünneplőbe bújtak. A kislányok lakkcipőt öltöttek, elkészült a konty, a frissen fésült frizura.

– Szívesen jöttünk a fotózásra, hiszen bármennyire mindennapos dolog ma már egy esemény megörökítése (az okostelefonok világában mindig kezünk ügyében az eszköz) mégis más, ha szépen felöltözve, ünnepi háttér előtt készül a kép. Ráadásul nem marad le senki. Szép ajándék lesz a nagyszülőknek is, de a jövőre is gondolunk, emlék marad évtizedekre- mondja egy apuka.

A délután programja
Az önkormányzat támogatásával zajló káposztásmegyeri program ma nem sokkal 4 óra előtt Mikulás sorsolással, majd Hétvári Andrea költő-meseíró Csiperi és Susulyka című mesekönyvének bemutatójával folytatódik, zenés mesevetítéssel. Az iskola előtt pedig helyi kereskedők kínálják portékájukat.

B.K.