•  
  •  
  •  

„Mondhat bárki bármit, Újpest vonzó. Az újpesti sportélet perspektívát jelent. Itt olyan a hangulat és a környezet, ami a legnagyobbakat is arra indítja, hogy idetartozzanak. Péntek óta újabb olimpikon, Kapás Boglárka erősíti az UTE csapatát. Isten hozott nálunk Bogi!” – írja Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere hétfőn reggel a Facebook-oldalán. Újpest tényleg vonzó, Bogi is, az úszás is, büszkeség mindenkinek. És amire méltán büszkék vagyunk, az építészeti nívódíjas Halassy Olivér Uszoda, Újpest gyönyörű sportlétesítménye.

Kapás Boglárka, aki most, a riói olimpia évében váltott klubot, pályafutása legjobb évét úszta 2016-ban. 17 év után a BVSC-től az Újpesthez igazolt. Megérte váltani, a londoni Európa-bajnokságon 4 aranyérmet szerzett. Az olimpián kihozta magából a maximumot, az ezüstről éppen lecsúszott, a bronzéremnek nagyon örült, igazi pozitív, céltudatos sportoló. Újpesti.

Bogi öröme, boldogsága, pozitív szemlélete példaértékű lehet a mai sportéletben, a közfelfogásban. Hatalmas eredmény világviszonylatban, hogy egy magyar lány bronzérmes lett az olimpián. Reméljük, sokat látjuk majd a Halassy uszodában, mely 2014-ben az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének Lechner Ödön Díját kapta meg Sport és szabadidő kategóriában. Az építőiparban végzett kiemelkedő munkáért elnyerhető legrangosabb kitüntetéssel jutalmazták az uszoda tervezőjét, Sas Marcellt, kivitelezőjét, Gebe Zoltánt és az építtetőt.

Wintermantel Zsolt polgármester már két évvel ezelőtt örömmel számolt be arról, hogy az uszoda a nyitás óta teljes kihasználtsággal működik, így a nívódíj mellett az önkormányzatnak ez a legnagyobb elismerés és visszajelzés.

Miért ússzunk?
Az úszás az összes izmot megmozgatja, bárki képes elsajátítani, gyerekkortól ajánlott, de bármikor el lehet kezdeni. Edzi a légzőrendszert, karban tartja a testet, nő a tüdő befogadóképessége, javul a tartás, számtalan betegség ellenszere, felpezsdíti, megújítja az embert. Ússzunk télen is!

Uszodába járni télen is jó
A hideg idő nagyon kevés lehetőséget nyújt a sportolásra, ezért a legjobb ilyenkor az egész testet átmozgató úszás. Biciklizni, futni már nem ajánlatos a hidegben, ellenben uszodába járni nagyon is javasolt, ha az ember betartja a szabályokat. Úszni minden évszakban lehet és érdemes, de télen figyeljünk jobban magunkra, szárítkozzunk meg jól úszás után, hajszárítás nélkül ne menjünk ki az utcára.

VG