Utánpótlás teremtorna Bánka Kristóf emlékére

  •  
  •  
  •  

A Bánka Kristóf Alapítvány idén is megrendezi a tragikus hirtelenséggel elhunyt támadó emlékét ápoló teremtornát

Kedden volt hét éve, hogy Bánka Kristóf, az Újpest támadója 24 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Az Újpest saját nevelésű labdarúgója – aki a stadionhoz közel, a Fóti úti Cérna-pálya szomszédságában nőtt fel – szerepelt a REAC, a Nyíregyháza, a BKV Előre és az MTK csapatában is. A sors kegyetlen volt vele, hiszen már aláírta szerződését a Vác csapatához, de ott már nem tudta megmutatni tehetségét.

Az Újpest FC – a családdal közösen – a Bánka Kristóf Alapítvánnyal őrzi a csapatunk színeiben 2004-ben bajnoki ezüstérmet szerző játékos emlékét. Az alapítvány elsődleges célja, hogy a tehetséges, ám rossz anyagi körülmények között élő, Újpesten sportoló fiatal, magyar amatőr labdarúgóknak anyagi és egyéb segítséget nyújtson ahhoz, hogy álmukat megvalósíthassák és a szó minden értelmében professzionális labdarúgóvá válhassanak. További célja az alapítványnak azon labdarúgók támogatása, akiknek tőlük független okból törik ketté a sportkarrierjük, és segítségre szorulnak ahhoz, hogy a civil életben megtalálják a helyüket.

Az alapítvány idén február 9-én és 10-én az U10-es és az U12-es korosztálynak szervezett teremtornával emlékezik Kristófra, amelyre a Kánai úti SportMax-ban (1112 Budapest, Kánai út 2/D.) kerül sor.

kép és szöveg: ujpestfc.hu