Utcakönyvtár a Karácsonyi Vásáron

  •  
  •  
  •  

„Tégy egy könyvet, végy egy könyvet” mottóval, több mint egy éve nyílt meg az újpesti Utcakönyvtár. Ahogy városunk minden rendezvényén, úgy a Karácsonyi Vásáron is válogathatunk a könyvekkel teli faházban, a Szent István téren.

A közelmúltban több értékes hagyatékkal gyarapodott az állomány – mondja Németh Edit Éva az Utcakönyvtár ötletgazdája és létrehozója. – Köszönjük a felajánlóknak, mert ezzel lehetővé tették, hogy több könyvet adjunk ajándékba. Szeretnénk hagyományt teremteni annak a kezdeményezésnek, hogy iskolák könyvtárába is juttassunk színvonalas és jó állapotban lévő olvasmányokat. Ebben két képviselő társam, Ozsváth Kálmán és Renge Zsolt van segítségemre, akik választókörzetük egy-egy iskolájába 50-50 könyvet vittek az Utcakönyvtár ajándékaként.


Érdemes felkeresni a Karácsonyi Vásáron az Utcakönyvtár faházát. A „Tégy egy könyvet, végy egy könyvet! „ szlogen a „Válassz ajándékot! „ felszólítással bővült. Mindenkit szeretettel várnak. Különösen a fiataloknak szeretnének kedveskedni mesekönyvekkel, ifjúsági- és házi olvasmányokkal.
A Karácsonyi Vásár idején, szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig tart nyitva az Utcakönyvtár.

D.V.